Türk Sağlık Sen Düzce Şube Başkanı Ekrem Çavuş yaptığı yazılı basın açıklaması ile 2018 yılını değerlendirdi. Sağlıkta yaşanan sorunların çözülemediğini ifade eden Çavuş, memurun maaş zammının da yetersiz olduğunu belirterek “Enflasyonu bırakın,  enflasyon farkından bile düşük kaldığı bir yılı yaşadık” ifadesinde bulundu.

“Maaş zammı, enflasyon farkından bile düşük kaldı”
2018 yılını değerlendiren Türk Sağlık Sen Düzce Şube Başkanı Ekrem Çavuş, “2018’de ekonomik sıkıntıların ortaya çıkardığı sorunları fazlasıyla hissettik. Yetkili sendika olarak gezenlerin basiretsizliği ve öngörüsüzlüğü ile attıkları imzalar sonucunda memurun maaş zammı, enflasyonu bırakın enflasyon farkından bile düşük kaldığı bir yılı yaşadık. Yılın son günlerinde hala ‘Malum-Sen’ başkanının zaten verilecek olan enflasyon farkı ocak ayında ödenmeli gibi tuhaf açıklamasıyla da aslında memurun zammına ve meselesine ne kadar uzak olduğunu bir kez daha cümle âleme ilan etmiş oldu” diyerek, ek zam taleplerini ve bu doğrultuda mücadele vereceklerini belirtti.

“Söz verilenin çok gerisinde kalınmıştır”
Sağlık çalışanlarının taleplerinin de karşılanmadığını ifade eden Çavuş,“Yıpranma payı ile ilgili bir düzenleme yapılmış fakat düzenleme beklenenin ve söz verilenin çok gerisinde kalmıştır. Bazı sağlık meslek mensuplarının kapsam dışında bırakılması, geriye dönük çalışmaları kapsamaması ve fiilen çalışmayan günlerle hesaplandığında 9 yıla 1 yıl olması hem kabul edilemez hem de çalışanlar için bir fayda getirmemektedir. Bunun yanı sıra sağlık çalışanlarının döner sermaye gelirleri 2018’de de azalmaya devam etmiştir. Döner sermaye sisteminin çalışanlar için revize edilerek yenilenmesi şarttır. Performansa dayalı döner sermaye gelirleri tüm çalışanlar için makul bir seviyeye çıkartılmalı adaletsizlikler ve belirsizlikler sonlandırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

“Somut ve caydırıcı yaptırımlar uygulanmalı”
Sağlıkta şiddet olaylarının geride bıraktığımız yılda daha da arttığını belirten Şube Başkanı Çavuş, “2018 yılında sağlıkta şiddet artmaya devam etmiş ve adeta bir terör halini almıştır. Ne yazık ki çözüm olmazsa bu halin önümüzdeki yılda da sürüp gideceği aşikârdır. Bu nedenle sağlık çalışanlarına yönelik şiddet sorununa dair somut ve caydırıcı yaptırımlar uygulanmalıdır. Tutuklu yargılama, acil olmayan sağlık hizmetlerinden kademeli men edilme, sıfır toleranslı alan uygulaması çözüm noktasında öncelikli adımlar olmalıdır” ifadelerinde bulundu.

“Umarız ki 2019 yılı talepleri karşılar”
2018 yılını, ekonomik kayıpların hissedildiği bir yıl olarak nitelendiren Çavuş, “Umarız ki 2019 yılı, ek zam başta olmak üzere taleplerin karşılandığı, beklentilerin yerine getirildiği bir yıl olur.  Devletin verdiği görevle milletine hizmet eden kamu çalışanları için iyi ve önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

2019 yılında da mücadele vermeye devam edeceklerini belirten Türk Sağlık Sen Düzce Şube Başkanı Ekrem Çavuş, 2019 yılının coğrafyamıza, ülkemize ve milletimize huzur getirmesini temenni ederek ifadelerini tamamladı.

Haber: İ.İ.A