Türkiye’nin yetiştirdiği ender insanlardan olan ve bir çok eseri bulunan Prof. Dr. Erol Güngör’ün ismi, Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde ölümsüzleşti. Düzce Belediye Meclisi Ocak Ayı 2’inci toplantısında AK Parti ve MHP Oyları ile Kültür Merkezine Prof. Dr. Erol Güngör’ün isminin verilmesi, İYİ Partili Meclis Üyelerinin tepkisini çekerken, AK Parti Düzce Belediye Meclis Üyeleri tarafından konu ile ilgili ortak açıklama yapıldı.

Prof. Dr. Erol Güngör’ün Türkiye’nin yetiştirdiği, milli duruşu ve eserleri ile ülkemize bir çok hizmetlerinin bulunduğu ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

Kültüre ve Kültürel mirasa önem veren Bakanımız Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü, geçtiğimiz yıl, Düzce ölçeğinde değil, ülke çapında ses getiren bir kültür organizasyonu ile, Türkiye Vizyon Konferansları adı altında birbirinden kıymetli 17 Bilim, sanat, fikir, iş dünyası, siyaset adamı ve aydını Kültür Merkezimizde Düzceli kardeşlerimizle buluşturmuş, konferans ve konuşmalar düzenlemiş ve bunları  “Türkiye Vizyon Konferansları” adı altında kitap haline getirerek, kültürümüze kazandırmıştır.

2021 yılı ilk meclis toplantımızdada; Eserleri, münevver kişiliği ve duruşuyla milli kültürümüze çok büyük hizmetleri olan dava adamı Prof. Dr. Erol Güngör hocanın ismi, gençlerimize ilham olsun diye Belediye Kültür Merkezimize isim olarak Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’nün önerisi ile meclis gündemimize gelmiş, AK Parti ve MHP meclis üyelerinin kabul oyları ile, oy çokluğu ile kabul edilmiştir. Gerek düzenlediği Türkiye Vizyon konferansları, Gerek Konuralp Bölgesi Antik Tiyatro kazı alanındaki çalışmaları ile Kültürümüze ve Kültürel Mirasımıza önem veren ve örnek olan Bakanımız Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’ye teşekkür ederiz.

Sosyal Psikolog, yazar ve fikir adamı Prof Dr. Erol Güngör ismi Kültür Merkezimize hayırlı olsun.

Bu vesile ile özellikle İslâm ve milliyetçiliğe yönelik yorumlarıyla büyük ilgi uyandıran, hemen hemen bütün eserlerinde geleneği, halk, kültür, din ve şahsiyet ile yorumlayarak kaleme aldığı konularla yakın tarihe damgasını vuran, Sosyal Psikolog, yazar ve fikir adamı Prof. Dr. Erol Güngör’ü rahmetle anıyoruz.”

HABER: Savaş ARI