AK Partili eski Belediye Başkanı Recep Tuna döneminde Cumayeri Belediyesinde alt yapı ihalesinde yolsuzluk iddiası üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame kabul edildi. Bunun üzerine bugün avukatları ile birlikte Düzce Adliyesine giden Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, adı ihale yolsuzluğuna karışan 2 belediye personeli ve ihaleyi alan KGK firmasından şikâyetçi oldu.

“Belediyenin kasasından çıkan her kuruşun hesabını soracağız”

Adliye çıkışı Öncü Haber’e özel açıklamalarda bulunan Başkan Koloğlu, belediyenin kasasından çıkan her kuruşun hesabını soracaklarını açıkladı. “Bu para, Cumayeri Belediyesinin parası, bu para Cumayeri halkının parası” diyen Koloğlu, “Bir önceki dönemde Cumayeri Belediyesinde bir yolsuzluk davası vardı. Biz Cumayeri Belediye Başkanı olarak seçmenlerimiz bize bu görevi verirken Cumayeri’nin çıkarını, haklarını koruma kollama görevini de verdi. Bizde bugün buraya Cumayeri Belediyesinden haksız şekilde yolsuzluk adı altında alınmış 1 milyon 336 bin TL’nin tekrardan Cumayeri Belediyesine iadesi için çalışmalarımızı yapıyoruz. Çalışmalarımızı Avukatlarımız ile birlikte yürütüyoruz. Geçmişte yaşanmış olan bir sıkıntı var. Daha önce yerel Basınımız ile dile getirmiştik. Bu paranın Cumayeri Belediyesine iadesi için çabalıyoruz. Olay tek boyutlu değil. Kamu davası olan kısımları var, Cezai hukuki olan kısımları var, ama ben Cumayeri Belediye Başkanı olarak ihaleyi almış olan KGK firmasının haksız yere hiçbir işlem yapmadan almış olduğu, bu paranın geri iadesi ile ilgili buradayım. Tabi dava açıldığında dosyalar ortaya çıktığında farklı farklı suçlarda ortaya çıkıyor. Tabii bu Türk Adaletinin meselesi Türk Adaletinin konusu, biz o kısımlar çok girmiyoruz. Bizim burada temel hedefimiz, Cumayeri’nin, Cumayeri halkının Kasasında olan paranın geri iadesi ile ilgili buradayız.  Hukuki Konularda Avukat beylerde hangi suçlar ortada onlar ile alakalı belli bir şeyler söyleyebilirler ben işin hukuki kısmından çok yöntem ile alakalı şimdiye kadar bu süreç nasıl gelişti, biz neden bu konunun içerisine girmek zorunda kaldık sonuç itibari ile biz Milliyetçi Hareket Partisinin bir Belediye Başkanıyız, İttifak ortağımız olan Cumhur  İttifakı’nın ortağı olan o partiden Belediye başkanlığı yapmış olan birisiyle alakalı suç duyurusunda bulunuyoruz. Tabi bu İttifaka zarar verir mi bunların değerlendirilmesi lazım. Benim şahsi kanaatim ki Hukukun temel ilkelerinden bir tanesidir. Cezalar şahsidir, Herhangi birinin bir suç işlemesi o suçu işlediği andaki pozisyonu itibari ile memur olması, imam olması, farklı bir konumda olması onun aideti bulunan diğer konularda kişileri diğer meseleleri ilgilendirmeyeceği gibi burada da kişinin, o partiden ya da bu partiden olduğunun bir önemi yok. Biz suçların şahsi olduğunu düşünüyoruz. Bundan dolayı harekete geçtik. Sadullah beyin programına her zaman çıkarız. Fakat ortada yürütülen bir dava var, bu davanın tam olarak konunun içine girip Yargıyı farklı yerlere taşımamak gerekir diye düşünüyorum ama genel konular noktasında değerlendirmeleri her zaman yapabiliriz” diye konuştu.

Akdeniz: “İddianamede 2 Belediye personeli var”

Yolsuzluk iddiası ile ilgili Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 2 belediye personelinin de isminin olduğunu kaydeden Cumayeri Belediyesi Avukatı Ali Yekta Akdeniz ise, “Yürütülen soruşturma ve yapılan bilirkişi incelemeleri neticesinde Savcı beyinde takdir ettiği üzere İddianame yazılmış bulunmakta bununla ilgili Ağır ceza Mahkemeleri görevli olarak görülerek İddianamenin kabulü sağlanmıştı. Bugünde İddianamenin kabulünden sonra Belediyenin kasasından çıkan paranın geri iadesi ile alakalı davamızı açmış bulunmaktayız. Bugün yaptığımız işlemler bunlardan ibaret. Gerisi Kamuoyuna kalmıştır. İddianamede Belediye personeli 2 kişi bulunmakta. O dönemde Belediyede görev yapan ve bu olayın içinde olup Belediyeden ayrılanlarda olmuş. Şuan mevcut 2 kişi bulunuyor” ifadelerini kullandı.

HABER: Savaş ARI