Vali Atay yayımladığı mesajda Düzceliler’e seslenerek şu ifadelere yer verdi:

“Aziz Düzceliler,

Değerli Kardeşlerim,

Vatan sevgisi, bağımsızlık tutkusu ve kahramanlığın destanlaştığı kutlu bir mücadelenin iftihar günü olan 30 Ağustos Zaferi'nin 100. yıl dönümünü büyük bir heyecan ve gururla idrak ediyoruz.

30 Ağustos 1922’de Dumlupınar'da kazanılan bu şanlı zafer bağımsız ve hür olarak yaşama iradesini ortaya koyan milletimizin kilit taşlarından biri olmuş ve Cumhuriyetin temelleri de burada atılmıştır.

Tarih boyunca gücünü, vatan sevgisi ve bağımsızlığa olan tutkusundan alan aziz milletimizin sahip olduğu mukaddes değerler etrafında oluşturduğu Büyük Taarruz Ruhu, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da karşılaşacağımız zorlukları aşmamızda en büyük güvencemiz olmaya devam edecektir.

Kıymetli Hemşehrilerim,

Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, vatanın bölünmez bütünlüğü uğrunda can veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor ve kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyorum.

Tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimizin yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Cumhuriyetimize hayat veren 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun.”

Dr. Faruk Özlü: “Türk Milleti bağımsızlığından vazgeçmez”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Özlü 100. yıl mesajında, “ Türk Milleti en zor koşullarda dahi olsa bağımsızlığından asla vazgeçmez” dedi.

Ulusumuzun milli mücadele sürecindeki en büyük adımlarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü nedeniyle Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü bir mesaj yayımladı.

“Bağımsızlık mücadelemizin en şanlı ve şerefli zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zaferi'nin 100. Yılını büyük bir gurur ile kutluyoruz” diyerek sözlerine başlayan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Bundan 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve kahraman Türk milletinin yazdığı bu şanlı zafer; tüm olumsuzluklara, haksızlıklara ve kendinden kat be kat üstün ordulara karşı kazandığı istikbal mücadelesiyle Dünya tarihinin kirli sayfalarında bir yıldız gibi parlamaktadır” dedi.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, sözlerine şöyle devam etti:

“Hürriyetinden ve istiklalinden hangi koşulda olursa olsun vazgeçmeyeceğini yedi düvelin aklına mıh gibi çakan Türk Milleti, istiklal ve istikbalimizi hedef alan güçlere, 100 yıl önce olduğu gibi bugün de yarın da aynı gür sesiyle haykıracak ve kirli emelleri olanların hevesini kursağında bırakacaktır. Türk Milleti en zor koşullarda dahi olsa bağımsızlığından asla vazgeçmez.

Aziz Şehitlerimizi saygıyla andığını dile getiren Başkan Özlü; "Ulusumuzun milli mücadele sürecindeki en büyük adımı olan 30 Ağustos Zaferinin 100. yıl dönümünde, Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şanlı ecdadımızın elde ettiği zaferi bir ​​kez daha gururla kutluyor, vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Keskin: "Küllerimizden doğduk"

26 Ağustos 1071 tarihinde Malazgirt'te başlayan Anadolu'daki kutlu yürüyüşümüzde tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimiz, her türlü yokluk ve imkansızlığa rağmen küllerinden doğarcasına 1919 yılında Samsun’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde başlatılan kurtuluş mücadelesi ve 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kesin bir zafere ulaşmıştır. 

Milletimiz, 30 Ağustos zaferiyle birlikte bu mübarek toprakların ezeli ve ebedi vatanımız olduğunu tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiş, şehit kanlarıyla sulanan vatan toprakları üzerinde asla boyunduruk kabul etmeyeceğini, esaret ve zillete razı gelmeyeceğini göstermiştir.

30 Ağustos, ülkemize ve milletimize ömür biçen 7 düvelin emperyalist niyetlerini kursaklarda bıraktığı, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolun en kritik dönüm noktalarından birisidir. Büyük Zafer'e ilham olan bu ruh, inanç ve irade günümüzde de aynı sağlamlıkla 85 milyon olarak milletimizin gönlünde ve yüreğinde yaşamaya devam ediyor.

1000 yıldır sahip olduğumuz bu anlayışla, 100 yıl önce nasıl bir kararlılığa sahipsek bugünde aynı kararlılıkla Cumhuriyetimizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyeti olan muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyor, ortaya koyduğumuz Büyük ve Güçlü Türkiye idealiyle ülkemizi dünyada hakettiği noktaya çıkarmak üzere gayret ediyoruz.

Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyor, bin yıldır vatanımızı yaşatmak için hayatlarını feda etmiş tüm şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet diliyorum.

Cemşit: AYNI AZİM VE RUHLA GELECEĞE BAKIYORUZ
CHP Düzce İl Başkanı Semih Cemşit 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Cemşit mesajında 30 Ağustos’un tarihte önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferinin 100. Yıl dönümünü kutlamanın onur ve heyecanını milletçe bir kere daha yaşıyoruz.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde 26 Ağustos 1922'de başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos 1922'de
Dumlupınar'da eşsiz bir zaferle sonuçlandı.
Vatan topraklarını, düşman ordularının işgalinden kurtaran bu destansı direnişin başkomutanı, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları  bu büyük zaferi Cumhuriyet ile taçlandırmıştır.
Milletimiz, İstiklal Savaşı ve Büyük Taarruz ruhuna sahip çıkmaya her zaman olduğu gibi büyük inanç ve cesaretle devam etmektedir. 
Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, vatanımızın bütünlüğü, milletimizin bekası ve selameti uğruna mücadele veren kahraman şehitlerimizi ve ahirete irtihal etmiş gazilerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle yad ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yanmaz: Emsalsiz bir kahramanlık destanıdır

Akçakoca Belediye Başkanı Mehmet Okan Yanmaz da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Yanmaz mesajında şu görüşlere yer verdi: “Bağımsızlık inancımızı, hür yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilân ettiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümünde, millet olarak hep birlikte bu günü kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız.

30 Ağustos 1922, milletimizin şanlı ordumuz ile birlikte yazdığı emsalsiz bir kahramanlık destanıdır. Milletimiz bu destanla, milli hâkimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere büyük bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.

Tarihimizin en önemli dönüm noktası ve milletimizin hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölmez bir âbidesi olarak tarihteki yerini alan 30 Ağustos Zaferi, aynı zamanda bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir.

Büyük bir coşkuyla kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyor, Akçakocalı hemşehrilerimin ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”