Emekli Sen Düzce Temsilcisi Hüseyin Sarıbaş, Bağ-kur, Emekli Sandığı, SSK emeklileri olarak yıllardan beri maaşlarına doğru dürüst zam yapılmadığı için açlık sınırında yaşama mücadelesi verdiklerini söyledi.
Bu emeklilere yazık değil mi ?
Sarıbaş, “2012 yılı itibariyle doğalgaza yüzde 35 elektriğe yüzde 30'a yakın zam yapılmıştır. İlgili bakan bu zamların daha devam edeceğini söylüyor. Böyle olunca da bu kışın soğuktan hasta olmakla karşı karşıyayız demektir. Yazık değil mi bu emeklilere ve vatandaşlara. Hükümetler vatandaşa hizmet için olmalı mı yoksa vatandaşını birilerine sömürtmeli mi? Birileri zengin olurken, vatandaş perişan edilmemeli. Deli Dumrul hikayesini herhalde bilirsiniz. Köprünün başına otururmuş gelenden ve geçenden haracını alırmış, itiraz edenden döve döve iki katını…” dedi.
Verdiğini geri alıyor
“Yediğimiz bulgura makarnaya KDV ödüyoruz” diyen Sarıbaş, devletin verdiği maaşın büyük çoğunluğunu vergilerle geri aldığını savundu.
Sarıbaş, ”Dünyada dolaylı vergileri en yüksek ülkeyiz. Emeklisini, çalışanını düşünmeyen ama bir avuç sermaye sahiplerini düşünen AK Parti hükümeti, emekliden dul ve yetimden dolaylı ve dolaysız vergiler yoluyla, doğalgaz, elektrik ve petrolden ise vatandaşına dünyanın en pahalı benzinini satarak vatandaşını sömürüp, elde ettiği milyarlarca lirayı bir avuç para babasına peşkeş çekmeye devam etmektedir. AK Parti hükümeti halkın hükümeti olmadığını para babalarının hükümeti olduklarını her yönüyle göstermiştir. Bütçe açıklarını biz emekliler ve çalışanlar yapmadık. Ama sermayenin meydana getirdiği bütçe açıklarını bizim sırtımıza yıllardır yüklemektedirler.” diye konuştu.
Bu yoldan dön!

Komşularıyla sorunlu hale gelen AK Parti hükümetinin emeklilere, işsizlere ve yoksullara harcanması gereken milyarlarca doları silahlanmaya harcayacağını öne süren Sarıbaş, hükümeti bu yoldan dönmeye ve bölge halklarını birbirine kırdıracak düşmanlıklardan uzak durmaya çağırarak bütün emeklileri Emekli-Sen çatısı altında toplanmaya davet etti.

Haber; S. KAŞKIR