Düzce Fırıncılar Odası tarafından simit fiyatlarına getirilen zam hem vatandaşların, hem de bazı fırıncıların tepkisine yol açtı. Zamla birlikte simit fiyatları 1.50 TL’den, 2 TL’ye çıkartılırken, Düzce Fırıncılar Odası tarafından yeni tarifeler fırınlara gönderildi. Konu ile ilgili Öncü Habere konuşan simitçiler, Koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşların zor bir süreçten geçtiklerini ve bu nedenle zamlı tarifeyi uygulamayacaklarını söylediler.

“Bu süreçte Bütün fırıncıların halkın yanında olması lazım”

Hakan Unlu Mamullerinde çalışan simitçi Ercan Biltaş,  “Şuan simit zamlı tarifesi çıktı. Simit 2.00 TL oldu. Pandemi sürecinde vatandaşın durumu kötü olduğundan, bu süreç bitene kadar en azından simidi 1.50 TL de tutma kararı aldık. Diğer fırıncıların kararını bilemem, ama biz Hakan Unlu Mamulleri olarak bu kararı kendimiz aldık. Vatandaşın iyiliği için, müşteri bize her zaman lazım, müşteri veli nimettir. İnsanların zor durumda olduğunu biliyoruz. Bütün Fırıncıların halkın yanında olmasını istiyoruz. Bütün simitçilerin bu karara uymasını istiyoruz” diye konuştu.  

“Biz zamlı fiyat tarifesini uygulamıyoruz”                 

Metin Kurt isimli bir başka simitçi ise, zamlı tarifeyi uygulamadıklarını belirterek, “Biz zammın gelmesini istemedik, ama simit zammı tarifesi çıktı. Yapacak bir şey yok. Zam geldi ama şuan yürürlüğe girmedi. Zammı uygulayan fırınlar var, ama biz uygulamıyoruz. Piyasa aynı sistemde durmadığı için, herkes farklı fiyatlarda satıyor.  Zam geldiğinde kaçınılmaz oluyor” şeklinde konuştu.

Vatandaş simit zammına tepki gösterdi

Vatandaşlar ise, simit zammına tepki gösterdi. Simit zammının bir an önce geri çekilmesini isteyen vatandaşlar, konu ile ilgili düşüncelerini Öncü Haber Mikrofonu ile paylaştı. İşte vatandaşların, simit zammı ile ilgili düşünceleri:

“Zamlara karşıyım”

İsmail Yılmaz: Marketlerde çok zam uygulandı. Simide de zam geldi. Bütçesi düşük olanlar alamayacak, bizde alamayacağız. Bunun önlemini almalarını istiyoruz. Düzce Belediyesinden istediğimiz şu Zabıta ekipleri eskisi gibi gezerek denetim yapsınlar. Zamlara karşıyız.  Ekmek 2 TL, simitte 2 TL adil davranın.

“Simit zammı hiç adil değil”

Yaşar Ay: Bu konuya Devletin el atması gerekiyor Milletin değil. Ekmekte 2 lira simitte. Bu hiç adaletli değil. Bir ekmek alıyorum evde iki üç kişi yiyoruz, bir simit alıyorum tek başıma yiyorum ama ikisi de 2 lira böyle olmaz.

HABER: Savaş ARI