Başta dut ve fındık ağaçlarında yarattığı tahribat nedeniyle 'yeşil katili' olarak anılan Amerikan Beyaz Kelebeği kabusu Düzce'de yine baş gösterdi.

Erken mücadeleye rağmen...
Geçtiğimiz yıl köylerden şehre kadar inen ve bir çok mahalleyi adeta istila eden kelebekle mücadele bu yıl erken başlasa da beklenen etkiyi göstermedi. Özellikle meyve ağaçlarında verim düşüklüğüne neden olan kelebeğe 'dur' demek için İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirme ve dağıtılan ilaçlar doğrultusunda mücadele çalışması yapan vatandaşlar, yine de zararlıdan kurtulamadı.

Yine şehrin her yanına yayıldı
İlaçlı mücadeleye rağmen kökü kurumayan 'yeşil katili' yine şehrin her yanına yayıldı. Amerikan Beyaz Kelebeği'nin şu günlerde şehrin bir çok noktasında görülmesi 'Yine korkulan oldu!' dedirtti. Kalıcı Konutlar ve Aziziye Mahallesi başta olmak üzere bir çok ağaçta görülen kelebek yüzünden sıkıntı yaşayan vatandaşlar, her tarafı saran zararlı yüzünden kapı-pencere açamaz halde olduklarını belirterek, soruna daha yoğun mücadele ile çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Evlere kadar giriyor
Ağaçlarla sınırlı kalmayan evlere kadar giren kelebekten kurtulmak için her yolu denediklerini kaydeden tepkili Düzceliler, yaşadıkları mağduriyetin son bulması çağrısı yaptı.


Haber: C.ÜSTÜNER