TOKİ tarafından aylığı 100 TL'den başlayan yoksulluk konutları için ilk aşama çalışmaları başladı. Ülke genelinde ilk aşama kapsamında 16 il bulunurken bu iller arasında Düzce'nin bulunmaması ise dikkatlerden kaçmadı. İlk aşamada 16 ilde yapılacak 8 bin 804 konuttan almak isteyen vatandaşlar, bu illerdeki valiliklere başvuracak ve 24 Nisan'a kadar yapılan başvurular kabul edilecek.

Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilecek projeler kapsamında 45 metrekare büyüklüğünde, 1 oda 1 salon nitelikte inşa ettirilecek konutlar, peşinatsız, 240 ay vadeli ve 100 liradan başlayan taksitlerle satılacak.

Yaklaşık üç ay önce AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'da yapılacak yoksul vatandaşlara yönelik konutlarla ilgili bilgi vermiş ve bu konutların Düzce'de de yapılacağını söylemişti. Konutların yapılacağı ilk aşamada bulunmayan Düzce'ye, konutların ne zaman yapılacağı ise bilinmiyor. Özellikle prefabriklerde kalan vatandaşlar, bu konutların bir an önce yapılmasını istiyor.