Mart ayından beri dünya genelinde hayatı kabusa çeviren COVİD-19 salgınının en çok etkilediği alanlardan biri de eğitim oldu. Türkiye genelinde olduğu gibi Düzce’de de o zamandan bu yana eğitim-öğretim faaliyetleri uzaktan eğitim yöntemiyle yapılıyor.

Her ne kadar eylül ayı itibariyle normalleşme adımları çerçevesinde haftada 2 gün olmak üzere yüz yüze eğitime kademeli dönüş çalışmaları başlatılsa da koronavirüs salgınının korkutucu boyutlara ulaşmasının ardından bu karardan geri adım atıldı. Salgınla mücadele için alınan yeni tedbir ve kısıtlamalar kapsamında eğitim-öğretim faaliyetlerinin en az yılsonuna kadar uzaktan yapılma kararı alındı.

Alınan bu kararın ardından uzaktan eğitime katılmak için tablet veya bilgisayarı olmayan öğrenciler ve bu imkanı çocuklarına sağlayacak maddi durumu olmayan veliler kara kara düşünmeye başladı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Ekim günü Türkiye genelindeki ihtiyaç sahibi öğrencilere 500 bin tablet dağıtımı gerçekleştirileceğini açıklamasının ardından geçen yaklaşık 2 ayda Düzce’de tablet dağıtım faaliyetleri hala başlamadı.

Geçtiğimiz hafta uzaktan eğitimin başlamasının ardından maddi imkanları olmadığı için tablet alamadıklarını bu nedenle de çocuklarının derslerini takip edemediğini belirten çok sayıda Düzceli veli Öncü haber Merkezi’ne ulaşmaya devam ediyor. Diğer yanda ise Düzce’de internet alt yapısının yetersizliği de velileri çaresiz bırakıyor. Bazı hayırsever vatandaşların elini taşın altına koyarak öğrencilere tablet ulaştırma faaliyetleri devam ederken, Düzce’de yüzlerce öğrenci derslerini takip edebilecekleri bir cihaz ve sağlam bir internet alt yapısı bekliyor.

Konu ile ilgili Öncü Haber’e konuşan bir yetkili MEB eliyle yapılacak olan tablet dağıtım işlemlerinin henüz başlamadığını belirtirken öğrencilerin tabletlerine kavuşana kadar Düzce genelinde kurulan 144 adet EBA Destek Noktasında eğitimlerine devam edebileceklerini açıkladı.

HABER: Mehmet GÜNESEN