Desa Deri fabrikasında işten çıkarılan işçiler 202 gün önce eyleme başlamışlar ve işe geri alınmaları için fabrika önünde çadır kurarak oturma eylemi başlatmışlardı. Aradan geçen zaman içinde ise Desa işçilerine değişik kurum ve kuruluşlardan destek gelmiş, fabrika önünde yapılan ziyaretlerde kalabalık grup halinde olan eylemcilere çeşitli yardımlarda bulunulmuştu.

Düzce'deki siyasi partilerin il temsilcilerinin, sendika temsilcilerinin son olarak da CHP milletvekillerinin ziyaret ettikleri işçiler, eylemlerini sürdüreceklerini belirtmişlerdi. 16 Kasım Cumartesi günü ekibimiz Desa Deri fabrikasının önüne gitti.

202 gündür sürdüğü bilinen eylemden eser yoktu. Eylemcilerin çadırlarını kurdukları yerde ezilen ve yok olan çimlerin çıplak toprağı dışında ne insan,nede bir çadır bulunmuyordu.

Destek için birilerinin geldiği zamanlarda kalabalık olan alanda ,tek bir kişinin bulunmaması eylemin sonuna doğru gelindiğini mi, yoksa eylemcilerin artık umutlarını kaybetmeye başladıklarını mı gösteriyordu?

Düzce Organize Sanayi bölgesinin faaliyetlerini kurulduğu günden bu yana aralıksız sürdüren fabrikası Desa Deri ve işten çıkarılan işçileri ile ilgili zaman bakalım neleri gösterecek?