Öncü Haber’in konuyu gündeme taşımasının ardından harekete geçen Hayırsever İş İnsanı İbrahim Canpolat, Gülaçtı’ya inek hediye etti. Sevincini Öncü Haber Mikrofonuna anlatan Gülaçtı: “başta Öncü Haber olmak üzere, İbrahim Canpolat ve emeği geçenlerden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

3-97

Düzce merkeze bağlı Düverdüzü Köyü’nde yaşayan 44 yaşındaki Hüseyin Gülaçtı, geçimini süt sağarak temin ediyor.

FormatFactory2bf67e45-1aec-47ed-ad83-2cf144d63a46

3 ineğinden sağdığı sütleri satarak geçimini sağlayan Gülaçtı, 22 Ağustos Salı sabahı, ineklerini kontrol etmek üzere ahıra girdiğinde dünyası başına yıkıldı.

Ekran görüntüsü 2023-10-04 142342

Ekmek Teknesi olan ineklerine gözü gibi bakan Gülaçtı, 3 ineğinin cansız bedenleriyle karşılaştı.

FormatFactory2bf67e45-1aec-47ed-ad83-2cf144d63a46

Neye uğradığını şaşıran Gülaçtı, hemen veterinere giderek durumu bildirdi.

Veteriner tarafından yapılan incelemede, ineklerin merada otlandıkları sırada yedikleri ottan zehirlenmiş olabilecekleri tespitini yaptı.

IMG_0509

Gelişme üzerine Öncü Haber’e başvurarak sesini yetkililere duyurmak istedi.

IMG_0507

Öncü Haber’de konunun gündem olması üzerine Hayırsever İş İnsanı İbrahim Canpolat harekete geçerek, Gülaçtı’ya 1 inek hediye etti.

IMG_0506

Haber Ekibimiz de köye giderek teslim sürecini yerinde takip etti.

Sevincini Öncü Haber mikrofonuna ifade eden Gülaçtı, Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’a, konunun gündeme taşınmasında emeği geçen haber ekibine ve İş İnsanı İbrahim Canpolat’a teşekkür ederek şunları söyledi:

“Çok heyecanlıyım ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok emek verdiniz. Öncü Haber’e, Sadullah Bey’e, size ve hayırsever İş İnsanı İbrahim Canpolat’a çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun kendisinden. Haberi görmüş hemen harekete geçmiş. Çok mutluyum, ne diyeceğimi bilemiyorum.

IMG_0504

Öte yandan, yaşanan mağduriyet üzerine böyle bir organizasyonun yapıldığını öğrenen Hayvan satıcısı Samet Mercan, fiyatları olabildiğince makul tutarak nakliyesini de bizzat kendisi yaptı.

Kamyondan hayvanı indirip ahıra kadar bizzat teslim eden Mercan, bu hayırda bizim de katkımızın olması bizim için gurur verici diyerek şunları söyledi:

“Bu bir hayır işi. Bana ilk söylediklerinde bu işin bir parçası olmak istedim. Elimizden ne geliyorsa onu yaptık. Bir hayra vesile olduysak ne mutlu. Herkese çok teşekkür ederim.”

IMG_0509
HABER – AHMET ÇELİK