AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir, bir dizi temaslar bulunmak amacıyla Düzce’ye geldi. AK Parti il binasının önünde AK Parti Düzce Milletvekilleri Ayşe Keşir, Ercan Öztürk, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, AK Parti İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Fazlı Koç, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ve parti yöneticileri tarafından karşılanan Demir, İl Başkanlığı’nda basın açıklaması düzenledi.
“Bugün 9’uncu ilimizi ziyaret ettik”
AK Parti Genel Merkez büyük kongresinin ardından Türkiye genelinde il teşkilatlarına yönelik ziyaretlere başladıklarını hatırlatan Demir, “Biz AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı olarak Türkiye’de tüm şehirlerimize ziyaretler düzenliyoruz. İlgili bölge yöneticisi arkadaşlarımızla, görevli arkadaşlarımızla birlikte yapıyoruz bunu. Bugün burada yaptığımız kongreden bu yana 9’uncu ilimizi ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretlerimizde öncelikle teşkilat mensubu arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz. Kuruluşundan bugüne kadar emek vermiş, Türkiye Yüzyılı hedefinde gayret göstermiş, ter dökmüş teşkilat mensubu arkadaşlarımızla ve büyük Düzce AK Parti AK Parti ailesi bir araya geliyoruz. Milletvekillerimizle, Belediye Başkanlarımızla, İl Başkanlarımızla, İlçe ve belde belediye başkanlarımızla, daha yakın temas halinde ucu açık toplantılar yapıyoruz. Temel hedefimiz, tekrar teşkilatlarımızla bir araya gelmek, onları yakından tanıyor olabilmek, onların yaptıkları çalışmalara şahitlik etmek. Arkasından da İl Belediye Başkanlarımız, ilçe ve belde belediye başkanlarımızla ucu açık toplantılar yapmak” diye konuştu.
“AK Parti belediyeciliği, insan odaklı gönül belediyeciliği”
AK Parti belediyeciliğinin insan odaklı gönül belediyeciliği olduğunu söyleyen Demir, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“AK Parti Belediyeciliğini Türkiye’de bir yerden bir yere giderken rahat bir şekilde görebiliyoruz. Eğer AK Parti Belediyeciliği varsa, şehrin girişinden, şehrin merkezine kadar bir hizmet olduğunu görüyorsunuz, bir düzen olduğunu görüyorsunuz. Bir medeniyet iddiası belediyecilik hizmetlerini taşından toprağına ve asfaltına kadar bunu hissedebiliyorsunuz. Bugün buraya gelirken, Düzce’ye hemen saptıktan sonra bunu fark ettik. Sayın Belediye Başkanımız Faruk Özlü’ye bu yüzden teşekkür ediyoruz. Bunu büyük bir onur ve gururla söylüyorum. İstanbul’da dolaşırken, eski bir belediye başkanı olarak yürürken, araba ile dolaşırken, bir caddeden karşı caddeye geçtiğinizde AK Parti Belediyeciliği ile CHP belediyeciliği arasındaki farkı gözlerinizle görüyorsunuz. Bir ilçeden, bir başka ilçeye gittiğinizde, yani AK Parti’li bir ilçe belediyesinden, CHP’li bir başka ilçe belediyesine geçtiğinizde bunu hemen fark edebiliyorsunuz. Biz bunu İstanbul’da çok rahat görebiliyorsunuz. Ama Anadolu’ya gittiğiniz zaman AK Parti’nin hizmet verdiği belediyelerde, diğer belediyelerin, özellikle CHP’li bir belediyenin arasındaki farkı çok rahatlıkla görebiliyoruz. Onun için biz kendi belediyecilik anlayışımızı farklı bir yere koyuyoruz. Bizim gönüllere dokunan bir belediyecilik anlayışımız var. İnsan merkezli, insanı odak noktasına koyan ve insanla bütünleşen bir belediyecilik hizmetimiz var.
“CHP’de hizmet değil, hezimet belediyeciliği var”
CHP’li belediyelerinin bir projelerinin olmadığını ve yaptıkları hiçbir işi bitiremediklerini öne süren Demir, “Bir defa CHP’de hizmet değil, hezimet belediyeciliği var. Yaptıkları hiçbir işi bitiremezler. Her şeyden önce hiçbir projeleri yok. Bakın İstanbul örneğini veriyorum; bizim başladığımız bir levazım tüneli vardı. Levazım tüneli aslında Beşiktaş ile Etiler’i birbirine bağlayan, günde yaklaşık 60 bin aracın geçmesi gereken bir tünel. Bizim dönemimizde yüzde 60’ı bitirilen bir tüneli, gelir gelmez durdurdular. 60 bin aracın geçtiği bir tüneli durdurdular. Yeniden başlattılar üzerinden 5 yıl geçti, hala tünelin ucu gözükmedi. Buna karşı biz Anadolu’da AK Parti hükümeti olarak günde 6 bin aracın geçtiği, levazım tünelinden 3 kat daha büyüklüğündeki tüneller yaptık. İmamoğlu’nun ‘neden günde 50 bin aracın geçtiği bir yere neden bu kadar masraf ediyorum’ dediği bir yerde, biz günde 5 bin – 6 bin aracın geçtiği levazım tünelinden daha büyük tüneller yaptık. Dolayısıyla zaten bunların hizmete niyetleri yok. Bunlar bu yüzden başarılı olamıyorlar, bunlar ki eser değil, hasar belediyeciliği. Biz metrolar yaptık, bizim yaptığımız metroları hafriyatlarla doldurdular. Bizim başladığımız bütün projeleri durdurdular” şeklinde konuştu.
“İSKİ’deki yolsuzluk bize CHP’nin eski belediyeciliğini hatırlattı”
İSKİ’deki yolsuzluk iddiası ile yürütülen soruşturmaya ayrı bir parantez açan Demir, “Biz İstanbul’da çalışmalar yapıyoruz, küçük çocuk ve kadınların taleplerini dinledim, bahçemize yeşillik istiyoruz, çiçek istiyoruz, böcek istiyoruz diyorlar. Halbuki biz Kadir Topbaş döneminde İstanbul’u baştan başa lale bahçelerine çevirdik, baştan başa çiçek bahçelerine çevirdik. CHP belediyeciliğinin maalesef görüyoruz, maalesef çöp, çamur ve çukuru aşamadılar. Üstüne üstlük İSKİ yolsuzluğundan biliyoruz, orada yine rüşvet, yolsuzluk ve skandallar belediyeciliğini tekrar hatırlattılar bize. Biz bu rüşvet ve skandalların CHP Belediyeciliğinin 1994 yılından daha öncesinde kaldı diye düşünürken, artık bu işler bitti derken, tekrar onları aratmayacak, onlardan daha ötesinde, insanların yüzünün kızaracağı, bu rüşvet, bu yolsuzluk ve bu skandallar belediyeciliği ile tekrar karşılaştık” açıklamalarında bulundu
Demir basın açıklamasının ardından, AK Parti Düzce Milletvekilleri Ayşe Keşir, Ercan Öztürk, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, ilçe, belde belediye başkanları ve AK Parti teşkilatları ile toplantı düzenlendi.
Toplantının ardından Düzce şehir merkezinde esnaf ziyaretleri düzenleyen Demir, sorunları yerinde dinledi.
HABER: Savaş ARI