Düzce Üniversitesi Fındık Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜFAM), bölgesel kalkınma vizyonu doğrultusunda yürüttüğü faaliyetleri değerlendirmek ve gelecek projelerini şekillendirmek amacıyla aylık değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Rektörlük Çalıştay Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Akçakoca Kaymakamı Deniz Pişkin, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Emine Tekin, Fındık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şemsettin Kulaç, Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜTAGAM) Müdürü Doç. Dr. Çağlar Akçay ve Akçakoca Ziraat Odası temsilcileri katıldı.
Toplantıda, DÜFAM’ın bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetlerin genel değerlendirmesi yapılırken, önümüzdeki süreçte hayata geçirilmesi planlanan yeni projeler ve stratejiler masaya yatırıldı. Yöresel kalkınmayı önceleyen, çevre dostu ve yenilikçi bakış açılarıyla şekillenen çalışmaların konuşulduğu toplantıda, Akçakoca bölgesine has değerlerin öne çıkarıldığı projelerin potansiyeli vurgulandı.
Yenilikçi, çevre dostu ve yöresel ürün odaklı projelerin konuşulduğu toplantıda, bölgenin fındıktaki tarımsal potansiyelini katma değere dönüştüremeye yönelik özgün fikirler ve atıkların yeniden değerlendirilmesine dayalı sürdürülebilir çözümler ön plana çıktı.
DÜFAM Aylık Değerlendirme Toplantısı, kurumlar arası iş birliğinin artarak sürdürülmesi ve fındık başta olmak üzere bölge tarımında yenilikçi ve sürdürülebilir adımların atılması temennileriyle son buldu.