Kültür Okulları kurucusu Hasan Aktürk basına yaptığı açıklama da 41 dalda faaliyet gösterdiklerini belirtti. Aktürk “Başta Kung Fu, Karate, Masa Tenisi gibi alanlarda faaliyet gösterdiklerini, İstanbul’un büyük kulüpleri başarılı olan öğrencileri ve sporcuları bünyelerine alarak okutuyorlar ve okul sporların da İstanbul Türkiye birinciliği ve dünya sıralaması elde ediyorlar. Bizde Düzce Kültür Okulları olarak erken davrandık, başarılı olan öğrencilerimizi okullarını bitirmeden bir kısmını Fen Lisesi diğerlerini de Anadolu Lisesine kaydederek öğrencilerimize sahip çıktık. Bizim hikâyemiz 2015-2016 yılında Ortaokullarda kazanılan Türkiye şampiyonluğu ile başladı. Kültür Eğitim Kurumları olarak şampiyonluk sevinci yaşatan öğrencilerimize kucak açtık” dedi.

Bir Anadolu Takımının kendi mahallesindeki öğrencilerle Türkiye başarası elde ettiklerini belirten Hasan Aktürk sözlerine şöyle devam etti. “ Beden eğitimi öğretmenleri ve antrenör Hakan Ateş bey bu başarıda üstün gayret gösterdi, Belediyespor bünyesinde Bölgesel ligde yarışmalarına devam ettiler. 2016-2017 yılında Genç Bayanlar B kategori de Türkiye ikinciliği, geçen yıl 2018 de Türkiye ikinciliği elde ettiler. Bu sene A kategori de çok güzel mücadele ettiler ve finale kaldılar. Pazar günü Samsun’da yapılan Okullar arası spor müsabakasında Türkiye’nin en iyi oyuncularını bünyesine katan ve Galatasaray takımının alt yapısını oluşturan 11 oyuncusu da milli olan takımla başa baş bir mücadele verdiler. Şunu söyleyebilirim ki Türkiye’nin en iyi takım oyununu oynayan ve mücadele veren oyuncularına sahibiz. Az bir sayıyla birinciliği kaybettik. Gönül isterdi ki birinci olup bir ay sonra Yunanistan’da yapılacak olan dünya şampiyonasına gitmeyi istiyorduk. Ancak başarımız da yabana atılacak bir başarı değil” dedi.

Düzce Belediye Spor onursal başkanı dursun Ay’a verdiği destek için teşekkür eden Aktürk “ Kulüp Başkanı Hatun Albayrak Şengüloğlu’na Belediye Kadın Basketbol Takımı Baş Antrenörü Hakan Ateş’e Yrd. Antrenör Altuğ Kuru’ya Kondisyoner Emrecan Azılı’ya teşekkür ederiz” dedi.
 
Birçok oyuncularının Milli takım kadrosunda olduğunu bazı oyuncularının da milli takım kampına davet edildiğini belirten Aktürk “Bu başarılar oyuncularımıza milli takım kapılarını açtı. Saliha Mandırca, Rana Uçar, Buket Ünal, Elif Nur Ayan, Elanur Demir’in de milli takım oyuncularıdır “ diyerek sözlerini tamamladı.  
  
SPOR SERVİSİ