Yeniden Refah Partisi (YRP) Düzce Belediyesi Meclis Üyesi Vedat Macit’in kardeşi Ömer Macit'in ortağı olduğu kafe, ruhsatsız oyun oynattığı gerekçesiyle ramazan ayının ilk gününde mühürlendi. Gelen ihbarı değerlendiren polis ekiplerinin denetiminde, kafe ruhsatıyla kağıt oyunları ve okey oynatıldığı tespit edildi. Denetim yapan polislere hakaret ettiği iddia edilen işletmeciler, gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Adeta oyun salonu gibi işletildiği yönünde şikayetler yapılan mekanda 18 yaş altı çocuklara da oyun oynatıldığı öne sürüldü.

Yeniden Refah Partisi Belediye Meclis Üyesi Vedat Macit’in kardeşi Ömer Macit ile ortakları tarafından Mehmet Akif Caddesi üzerinde geçtiğimiz günlerde bir kafe açıldı. Ancak açılışın ardından polise kafede oyun oynandığı ihbarı geldi.
İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, denetim yapmak üzere kafeye gitti. Yapılan denetimlerde ruhsat başvurusunun kafe üzerinden yapıldığı ve kağıt- okey gibi oyunların oynatılamayacağı belirlendi. Ayrıca ekiplere yapılan ihbarda, 18 yaş altı çocuklara da okey oynatıldığı öne sürüldü.

Bunun üzerine işlem başlatan polis ekipleri kafenin mühürlenmesi için Zabıta ekiplerinden destek istedi.
İddiaya göre, bu sırada polisin yaptığı denetime öfkelenen işletme sahipleri polis ekiplerine hakaret etmeye başladı. Kafe işletmecilerini bütün taşkınlıklarına rağmen soğukkanlılığını koruyan polis ekipleri, Ömer Macit ve diğer ortaklarını, hakaretlerine ve tehditlerine devam ettikleri gerekçesi ile gözaltına aldı.

İşyeri ise ruhsatsız oyun oynatmaktan dolayı mühürlendi.



