Kovid – 19 salgını, tüm Türkiye’de olduğu gibi Düzce’de de yeniden tırmanışa geçerek kendisini hatırlattı. Haftalık 120 ila 150 arasında vakanın görüldüğü Düzce’de İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri,  Düzce Valisi Cevdet Atay Koordinesinde harekete geçti.

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri hatırlatma doz aşılama programı kapsamında, il genelinde aşı merkezlerini yeniden aktif hale getirirken, özellikle risk altındaki 50 yaş vatandaşları aşılarını yaptırmaları konusunda uyarılarına devam ediyor.

 Dün Muharrem Sancaklı Huzurevine giden Düzce İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, burada kalan 60’a yakın 50 yaş ve üzeri yaşlı bireylere yönelik aşı çalışması yaptı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Kovid-19 hatırlatma doz aşı uygulaması huzurevlerine bizzat gidilerek gerçekleştirdiklerini belirtti.

 Dr. Yılmaz, yaşlı bireyleri bu hastalıktan korumak için aşılama çalışmalarının önemli olduğuna vurgu yaparak, huzurevlerinde ve yaşlı bakım merkezilerinde kalan yaşlıların aşı programlarına yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.

Yılmaz, “Muharrem Sancaklı Huzurevinde 60 kadar yaşlımız var hatırlatma doz aşılarını yapıyoruz bugün itibari ile de Düzce'de ki tüm huzurevlerinde ki aşılama çalışmalarımızı bitirmiş olacağız. İlk önce hastanelerimizde aşılama çalışmalarımıza başlamıştık. Daha sonra sağlıklı hayat merkezlerimizde aşılamalara başlamıştık. Son olarak Aile sağlığı merkezlerimizde de aşılama çalışmalarımıza devam ediyoruz. Vakalarda belli bir oranda artış var. Buradaki en önemli silahımız hatırlatma dozu aşıları. Ayrıca kalabalık ortamlarda bulunacağımız zamanlarda maske ve birbirimize olan mesafeyi ayarlamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.