DÜZCE EKONOMİSİ DIŞ TİCARET AÇIĞI VERDİ DÜZCE EKONOMİSİ DIŞ TİCARET AÇIĞI VERDİ

Düzce'de ikinci ürün olarak ekilen silajlık mısırda, kentte meydana gelen sele rağmen geçen seneki rekolteye ulaşılması üreticiyi memnun etti.

Yıl içerisinde fiğ (yem bitkisi), buğday veya arpa gibi ürünlerin hasadının ardından yaklaşık 50 bin dekarda silajlık mısır ekilen tarlalar, 7-9 Temmuz'da yaşanan selden etkilendi.

Tarım ve Orman Bakanlığınca dönüm başına tohum, mazot ve gübre desteği verilen çiftçilere, selde tarlaların zarar görmesi nedeniyle de nakdi yardım sağlandı. Yeniden ekim yapan 560 çiftçinin de özenli bakımlarıyla, geçen yıl dönüm başına alınan 5-7 ton seviyelerine ulaşıldı.

AA-20230929-32269867-32269866-DUZCEDE_SELE_RAGMEN_DEVLET_DESTEGIYLE_SILAJLIK_MISIRDA_GECEN_YILKI_REKOLTE_YAKALANDI

İş makineleriyle hasadına başlanan silajlık mısır, paketlendikten sonra kentin yanı sıra hayvancılıkla uğraşılan ve bitkinin yetiştirilmediği birçok ile kaba yem olarak satılıyor.

Bu çerçevede, Merkez Otluoğlu köyünde silajlık mısır hasadına katılan Tarım Orman İl Müdürü Esra Uzun, “Düzce'nin iklimi mısır üretimi için çok uygun, birinci üründen sonra ikinci ürün olarak da ekilebilmektedir. Dekara 5-8 ton arasında ürün alınabilen yaklaşık 50 bin dekar alandan