BBP Düzce İl Başkanı Engin Bedir, Alperen Ocakları Başkanı Ferdi Çiçek ve BBP Kadın Kolları Başkanı Yeliz Altınkaynak, BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan ile MKYK Üyesi Bayram Bilgin’i ağırladı. Parti temsilcileri şehir merkezinde bulunan bir restoranda basın mensupları ile bir araya geldi.

“Türk siyasetinde kire çamura bulaşmadık”
Teşkilatta yapılacak istişareler öncesinde basının karşısına geçen BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan ve “Bahar ayına kadar 1 milyon üye” hedefi doğrultusunda genel merkezin talimatı ile ülke genelindeki teşkilatları gezdiklerini belirterek şöyle konuştu:

“25 yıllık mazimiz içerisinde hemen hemen devlet imkanlarından hiç faydalanmadan, arkamıza hiçbir güç grubunu almadan, kendi imkanlarımızla, çoluk çocuğumuzdan kestiğimiz rızıklarımızla Türk siyasetinde kire çamura bulaşmadan da siyaset yapmayı göstermek adına bir mücadele yürütüyoruz. Bu geçen 25 yıl içinde birçok parti bizimle mukayese edilemeyecek anlamlarda kuruldular ve kısa zamanda varlıklarını yürütemeyip kapanmak durumunda kaldılar. Bunlar bir de devlet yürütmüş partilerdi. 25 yıllık yokluk içerisinde Büyük Birlik Partisi mücadele vererek çok kritik dönemlerde izlemiş olduğu siyasette milletin önünü açan hizmetlerde bulunmuştur.”

“Koalisyon hükümetleri ile daha faydalı işler yapılacak”
2017 yılında önemli gelişmelerin yaşandığını kaydeden Karacan, bu gelişmelerden en önemlisinin 16 Nisan Referandumu olduğunu kaydederek şu ifadelerde bulundu:

“Bu inanıyorum ki Türkiye’de ki siyasete genel olarak yansıması olacak, uzlaşmasına gelişmesine daha fazla katkıda bulunacak. Dolayısıyla toplum içerisindeki gerginliklerin azalmasına vesile olacağını düşünüyorum. Öbür taraftan şöyle bir katkısı olacağını da düşünüyorum. Malum biliyorsunuz ülkemizde zaman zaman koalisyonlarla yönetilmek zorunda kaldık. Seçimlerden sonra meclis aritmetiği tek taraflı iktidar çıkarmadığı dönemlerde bir veya birkaç partinin bir araya gelmesiyle koalisyonlar kuruluyordu. Bu koalisyonlar oluşurken de zaman zaman fikri olarak birbirine yakın olmayan siyasi görüşler bir araya gelip hükümet etme durumunda kalıyorlardı. Ülkedeki farklı gelişmeler neticesinde krizlere sebep olabiliyordu. Bu yeni sistemle inanıyorum ki bugünkü koalisyonlar seçimden sonra oluşacak meclis aritmetiğine göre değil, seçimden önce kurulacak bir netice ortaya çıkardı. Seçimden önce kurulacak olan koalisyonlarda da fikri olarak birbirine yakın olan siyasi partilerin biraya gelip oradan bir iktidar çıkarma projesi olarak seçime girecekleri için inanıyorum ki bundan sonra çıkacak olan hükümetlerde bu manada hem ülkemize hem milletimize daha uzun ömürlü ve daha faydalı hizmetler yapmada katkıda bulunacaktır."

“Asgari ücretle çalışanların bu şartlarda yaşaması bu rakamlarla imkansız”
Son olarak dün açıklanan asgari ücrete ilişkin de bir değerlendirmede bulunan Karacan şunları kaydetti.

“Tabii bu rakam yüksek bir rakam değil. Özellikle çalışan kesimin ihtiyaçlarını karşılayacak bir rakam değil. Belki taşrada, Anadolu’daki şehirlerde nispeten durumu idare edebilir ama kiraların 900 TL, bin TL, bin 100 TL olduğu büyükşehirlerde asgari ücretle çalışanların bu şartlarda yaşaması imkansız bu rakamlarla. Gönül isterdi ki daha yüksek rakamla belirlensin. Asgari ücret komisyonundaki sendikada bu karara şerh koyarak imza atmış oldu.”

Haber: Ö. YILMAZ