Her hafta cuma akşamı Öncü TV ve bölgenin güçlü sesi 100.2 Radyo Öncü ortak yayınıyla ilgi ile izlenen,  Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu Kitabın Ortasından programının son bölümünün konuğu, CHP Düzce İl Başkanı Semih Cemşit oldu.

Özellikle son dönemde elektrik, doğalgaz, akaryakıt zamları ve Düzce Belediyesi’nin çalışmalarının masaya yatırıldığı program, gerek Öncü TV ekranlarından, gerek radyoları başından gerekse Öncü Sosyal Medya hesaplarından binlerce kitleye ulaştı.

“Biz göreve geldiğimizden beri birçok soruna parmak bastık”

CHP’nin kendilerinden önce iç çekişmeler nedeniyle Düzce’de çok iyi bir konumda olmadığını ifade eden Cemşit, “CHP biz gelmeden önce iç çekişmeler vardı, çok iyi bir yerlerde değildi. Biz geldikten sonra ilk iş olarak binamızı değiştirdik. Yönetimdeki arkadaşlar çok genç arkadaşlar, güzel işler yaptık bu arkadaşlarla. Düzce’de çok güzel işler yaptık. Düzce’de CHP daha çok bilinir ve anlaşılabilir bir yere geldi.” diye konuştu.  

“Genel başkanımızın talimatı doğrultusunda partimizin elektrik faturasını ödemeyeceğiz”

“Elektrik faturalarını genel başkanımızın açıklamaları doğrultusunda ödemeyeceğiz.” Diyen Cemşit, “Bunun gelişi belliydi. Genel başkanımız ‘Kara Kış Fonu ayıralım.’ diye talepte bulundu, ama bunu kimse dinlemedi. İnsanlar çok zor durumda. Doğalgazda, elektrikte çok kötü durumdayız. Biz de genel başkanımızın dediği gibi zamların geri çekilmesini istedik. Biz geldiğimiz günden beri, çok ciddi sorunlara parmak basmaya başladık, halkın sorunları ve Düzce’nin sorunları ile ilgilendik. Biz geldikten beri, özellikle basında göz önüne gelmeye başladık. Biz partimizin elektrik faturasını ödemeyeceğiz. Biz genel başkanımızın talimatı doğrultusunda elektriğimizi kestireceğiz.” dedi.

“OSB’nin genişletilmesine karşıyım, o topraklar Düzce’nin en zengin tarım arazileri”

Düzce OSB’nin en verimli tarım arazilerinin üzerine doğru genişletilmesine karşı olduklarını vurgulayan Cemşit, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Türkiye’de üretimi bitirdiler. Üretim bitince, bakar mısınız, tarım yapamıyoruz. Bakınız samanı ve nohuttu dışardan ithal ediyoruz. Tarım ve hayvancılığı bitirdiler. Elektrikte yüzde 18 KDV var. Bu yüzde 18 KDV’yi kaldırdığınız zaman faturalar düşecek. Mazot fiyatlarını indirin. Çiftçi özellikle tarım döneminde mazot alıp tarlasını sürebilecek mi? Çiftçiye mazot desteği sağlanmalı, mazotta ÖTV kaldırılmalı. Hayvancılıkta destek sağlayın. Bunu yaptığınız zaman, bizim ülkemiz dünyanın en zengin topraklarına sahip. Düzce’de OSB’yi genişletme çalışmaları var, buralar tarım arazileri ve buralar Düzce’nin en zengin toprakları. Düzce OSB’de faal çalışan kaliteli kaç tane fabrika var. Bir elin parmaklarını geçmez. Bu fabrikaların çoğu da işçilerini dışarıdan getirdi. Bu topraklar tarıma ayrılsa, üretim açısından, tarım açısından çok iyi olur.”

“Düzce, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin imkânlarından faydalanacak”

Kendilerinin göreve gelmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile iyi ilişkiler kurduklarının altını çize Cemşit, şu ifadelere yer verdi:

“Düzce CHP ve İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu ile çok iyi ilişkiler başladı. Mesela Aynalı Köyü’ne caminin tadilatı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi çok ciddi yardım yaptı. Mesela Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz hafta sonu bizi davet etti. Düzce’ye yapılacak yatırımlar ile ilgili kendisi ile görüştük. Özellikle İstanbul’a giden su ile ilgili çalışmaları masaya yatırdık. Çocuk parkı yaptıracak Düzce’ye. Düzce, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin imkânlarından faydalanacak.  

CHP bugüne kadar Düzce’de halka elini uzatmamış “

Partisine yönelik özeleştiride de bulunan CHP Düzce İl Başkanı Semih Cemşit, “Öncelikle CHP Düzce’de halka elini uzatmamış bugüne kadar. Biz göreve geldiğimizde insanlara elimizi uzattık, sorunlarını çözemesek bile, sorunlarını dinledik. İnsanlara dokunduk daha doğrusu. Biz her anlamda insanlarımızın düşüncelerini aldık. Her anlamda insanlarımızın çok büyük sorunları var. Özellikle tarım yok Düzce’de, tarım bitmiş. Önümüzdeki günlerde bunlar için çözüm üreteceğiz inşallah.” dedi.

“Genel başkanımız Faruk Özlü’ye cevabını Düzce’de verecek”

Düzce Belediyesi’nin yeni ulaşım sistemini eleştiren Cemşit, ‘Uğur Böcekleri’ ismi verilen minibüslerin Düzce’nin toplu ulaşım hizmetini karşılayamadığını öne sürdü. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’yü kendisi ile birlikte akşam saatlerinde minibüse binmeyi davet eden Cemşit, Düzce’deki hava kirliliği sorunu için ise şunları söyledi: “20 yıldan beri Düzce’yi bunlar yönetti. Düzce’de kanser vakaları çok ciddi arttı, KOAH hastalığı çok ciddi arttı. Çok ciddi ölümler yaşandı. Düzce’deki hava kalitesinin çok yüksek olduğunu herkes biliyor. Gerçekten rakamlar o oranlarda. Önümüzdeki günlerde genel başkanımız Düzce’de olacak, Faruk Özlü’ye cevabını Düzce’de verir. Bu veriler bizim hazırladığımız veriler değil. Bu veriler ulusal şirketlerin verileri. Faruk Özlü yanlış yerlere bakıyor her halde.  Isparta’da başarısızlık gerçekten talihsizlikti. Eğer Isparta Belediyesi CHP’nin olmuş olsaydı, CHP’yi yıkmışlardı.”

“Düzce Belediyesi bugüne kadar ne yaptı halkın yararına olan?”

“Tanju Özcan Düzce’yi hedef almıyor, Belediye Başkanı Faruk Özlü’yü hedef alıyor.” diyen Cemşit, şöyle devam etti: “Tanju Özcan Düzce belediye başkanını ve belediye yönetimini çok başarısız buluyor. Atılan adım ortada, halkın yanında. Alım gücü olmayan insanların elektrik ve doğalgaz faturalarını desteklemesi çok mükemmel bir şey. Neden Düzce Belediyesi yapmıyor? Düzce Belediyesi bugüne kadar ne yaptı halkın yararına olan? Faruk beyle ilişkilerimiz gayet güzel. Faruk beyin şahsı ile ilgili bir problemimiz yok. Ama baktığınız zaman, Düzce’yi yönetemiyorlar. Mesel ulaşım konusunda, 17 kişilik otobüslere 30 kişi biniyor. Ben Faruk beyi davet ediyorum, birlikte akşam saatlerinde otobüse binelim, Kalıcı Konutlar’a gidelim. Burada, insanların çektiği sıkıntıları göreceksiniz. 17 kişilik otobüse 30 kişi biniyor. Her akşam insanlar saatlerce otobüs bekliyor. Bu elbise, bu bedene uymadı. Mesela Tanju Özcan yoğun kar yağışında, vatandaştan otobüs parası aldırmadı.” şeklinde konuştu.

“Parklar milletin olmadı, bu işin takipçisiyiz”

Düzce Belediyesi’nin Millet Bahçesi etrafına kurulan büfelerin İzmirli bir firmaya verilmesinin yanlış olduğunu kaydeden Cemşit, “Mesela Faruk Özlü Düzce’de yapılmayan çok bir iş yaptı. Parkları müstecirlerden kurtardı. Ama burada şu var; parklar müstecirlerdeyken, insanlar 1 liraya çay içiyorlardı. Ama şimdi, 7 .5 liraya içiyorlar. Mesela bir limonata Efor Büfe’de 15 lira. Düzce’de bu kadar bu işle ilgilenen ticaret erbabı firmalar varken, dışarıdan gelen bir firmaya bu büfelerin  verilmesi doğru mu? Adrese teslim ihaleler yapıldıysa, bunu biz bilemeyiz. Bu parklar milletin olmadı, ‘Burada ticari alanlar olmayacak.’ denildi ama bütün köşe başları tutuldu. Bu büfelerin hepsi de Efor’da. Biz bunların takipçisi olacağız. Biz bunların takipçisi olmamız için CHP’de İl Başkanı oldum. İyi olan her şeyin yanında, kötü olan her şeyin de karşısında olacağız.  Çöp tesisi ile ilgili Düzce Belediyesinin ne tür karı var. Burada enerji üretiliyor, Düzce Belediyesi buradan para alıyor mu? İhale kaç yıllığına yapıldı? Biz bunları bilmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Kavşağın adı değiştirilmemeliydi”

Düzce’de başı çeken en büyük sorunlardan birinin otopark sorunu olduğunu söyleyen Cemşit, Olimpiyat Kavşağı’nın isminin Sancaklı Kavşağı olarak değiştirilmesi konusuna da değindi. Kavşak adının değiştirildiği meclis oturumunu Sancaklı ailesinin mensubu olan Mesut Sancaklı’nın yönetmesinin doğru olmadığını savunan Cemşit, şu ifadeleri kullandı:

“Mesut benim çocukluktan beri arkadaşımdır. Orada oturumu yönetmesi çok yanlıştı. Orada oturuma katılan vatandaşların tepkileri çok normaldi. Burada, Van’dan Diyarbakır’dan otobüse binen bir insan, ‘Ben Olimpiyat Kavşağı’nda ineceğim.’ deyip de, orada indirildiğini de biliyoruz. Bu kavşağın ismi değiştirilmemeliydi. İstanbul Caddesi’nin trafiğe kapatılması çok iyi oldu, çok şık da oldu. Ama burada şu var, Düzce’de otopark sorunu var. Depremde yıkılan binaların arazilerine otoparklar yapıldı. Bu bina sahipleri bugün yarın anlaştıklarında, bu insanlar arabalarını nereye koyacaklar? İsmail Bayram döneminde yapılan katlı otopark karşılayabilecek mi, bu otopark sorununu. Mesela geçenlerde Adapazarı’na gittim, çok büyük ve çok güzel otopark yapmışlar. Düzce’de de böyle bir otopark yapılacak çok güzel bir yerler var. Orası da Cedidiye Meydanı’nın altı değil.”

HABER: Savaş ARI