Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Anayasa Değişikliği Referandumu çalışmaları kapsamında geçtiğimiz günlerde bir kısmını ziyaret ettiği Kızılay Meydanı’ndaki esnafların kalanını gezdi. Esnaf ziyareti programında Bakan Özlü’ye Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sebahat Uçar ve partililer de eşlik etti.

Esnaf KOSGEB kredilerinden dertli
Her dükkan sahibine sıkıntılarının olup olmadığını soran Özlü kimi esnafın çayını da içerken meydandaki bir simitçiden aldığı simitleri de basın mensuplarına ikram etti.
Esnaf ziyareti sırasında Bakan Özlü’nün en sık şikayet aldığı konuların başında KOSGEB kredileri vardı. KOSGEB desteğinden faydalanamayan ya da onaylanmış desteğini bankadan alamayan esnaf Özlü’ye, “Zengini alıyor, fakiri alıyor, olan orta sınıfa oluyor.” diyerek dert yandı. Özlü ise çareyi vatandaşı, devletin verdiği başka desteklerin de olduğu ve onlara da başvurmayı denemeleri konusunda uyarmakta buldu.

Sergi açılışını yaptı
Ziyaretlerinin ardından Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’ne giden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, burada Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin yıl boyunca hazırladığı proje ve ürünlerinin sergilendiği salonun açılışını yaptı. Sergiyi gezen Özlü, öğrencilerle fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.