Cumhuriyet Halk Partisi, 27’si milletvekili 41 kişilik heyetle Düzce’ye çıkarma yaptı. Heyette CHP Genel Başkan Yardımcıları Gamze Akkuş İlgezdi ve Veli Ağbaba ile birlikte Düzce’den sorumlu CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da yer aldı. Sabah saatlerinde Düzce’ye gelen CHP’lilerin ilk durağı partinin il başkanlığı oldu.

Burada bir konuşma yapan CHP Düzce İl Başkanı Semih Cemşit, “27 milletvekilimiz, 6 parti meclisi üyemiz, 4 yüksek disiplin kurulu üyesi ve 4 belediye meclis üyemizle bugün Düzce’deyiz. Düzce’de çocuklarımızın geleceği, yarınlarımıza yönelik çalışmalar yapmak üzere sayın vekillerimiz bize destek olmaya geldiler. Hepsine sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

İlgezdi: Her ilçede eş zamanlı çalışma yürüteceğiz

Ardından bir konuşma gerçekleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi ise sözlerine 12 Kasım 1999 Düzce Depremi’nde hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek başladı. İlgezdi, “Değerli Düzceliler, bugün çocuklarımızın aydınlık geleceği için buradayız. Kalabalık bir grup olarak sahaya çalışmaya çıkacağız. Öncelikler bütün illerde halkımızda temasta olacağımız çalışmalar yapacağız. Bütün ilçelerimize dağılacağız. Her ilçede eş zamanlı çalışma yürüteceğiz. Günün sonunda gönül köprüleri kurmak adına hep birlikte bir yol yürümüş olacağız. Öncelikle Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm Düzce halkına selamlarını ve hürmetlerini iletmek isterim.” dedi.

‘Düzce’nin hakkını hukukunu korumak için sahip çıkacağız’

Düzce’nin genç bir il olmasının arı bir değer olduğunu belirten İlgezdi, “Düzce darda, yoklukta, kıtlıkta bir araya gelen yürekli insanların memleketi. Daha 22-23 yılı buluyor. Milletimiz ve bizim için değerli ve genç bir ilimiz. Bizler için genç olması ayrı bir kıymet yüklüyor. Bugün Ankara’da gelen ekibimizde Akçakoca’dan Kaynaşlı’ya, Cumayeri’nden Yığılca’ya Gölyaka’dan Çilimli’ye Merkez’den Gümüşova’ya yayılan yüreği güzel insanlarımızla bir araya geleceğiz, Düzce’mizi gezeceğiz. Halkımızla hasbihâl edeceğiz. Bizler sizlerle sohbet ederken asıl sizlerin dertlerinizi dinleyeceğiz. Gerek milletin kürsüsünden, gerekse de yaşamın her alanında Düzce’nin hakkını hukukunu korumak için sahip çıkacağız. Nerede bir gam keder varsa elimizden geldiğince sarmaya çalışacağız.” diye konuştu.

‘Düzce bugün yetim’

Düzce’nin bir durak değil bir turizm cenneti olması gerekmesine rağmen yıllardır ihmal edildiğini savunan İlgezdi, “Düzce’nin yıllardan beri çeşitli nedenlerle ihmal edildiğini biliyoruz. Düzce bugün yetim. Oysa İstanbul ve Ankara’nın tam ortasında olup bu iki merkezi birbirine bağlayan genç bir il. Deniz turizmiyle, şelaleleriyle, sit alanı ilan edilmiş şehir kalıntılarıyla, yaylalarıyla aslında keşfedilmeyi bekleyen bir turizm cenneti. Biz bugün dağı, doğası ve insanıyla engin bir derya olan Düzce’mizi yok sayanlara buradan hatırlatmak istiyoruz ki Düzce bir durak yeri değildir. Unutulmasın. Bunu değil bir turizm cenneti olmayı hak ediyor. Düzce’nin bir çok sorunu var. Uzaktan ışıl ışıl görünen, yakından baktığımızda yorgun, unutulmuş, kaderine terk edilmiş bir kent görüyoruz. Unutulmasın ki bu kent yüreğimize nakış nakış işlediğimiz, kendimize yurt edindiğimiz Anadolu’nun en önemli kaşvaklarından biri.” dedi.

‘Düzce’nin can suyu olmaya geldik, karış karış gezeceğiz’

Düzce’de dinledikleri sorunlara en kısa sürede çözüm olacaklarını belirten İlgezdi sözlerine şöyle son verdi:

“Düşük gelir ve yoksulluk bu kentin kaderi olmamalı. Yeter ki bu kentin gücüne güvenilsin. Düzce değişir, Türkiye değişir. Yeter ki inanç ve mücadele olsun. Anadolu’nun yüzünü güldürse güldürse CHP güldürür. Bugün orman endüstrisinden fındık üreticisine kadar birçok alanın sıkıntılarını dinleyeceğiz. Düzceli vatandaşlarımızın beklentilerini tespit edeceğiz. Bunları en hızlı şekilde yapmak için mücadele vereceğiz. Düzce’nin can suyu olmaya geldik. Pandeminin başında Düzce’ye görevli gelmiştim. Geldiğimde misafirperverliğe şahit oldum. Bugünde çalmadık kapı, girmedik mahalle, sıkmadık el, dokunmadık yürek bırakmayıncaya kadar bugün karış karış Düzce’yi gezeceğiz. Düzce ve Düzce insanı asla ve asla yalnız değildir.”

Ağbaba’dan Erdoğan ve Bahçeli’ye: Biz bugün Düzce’de sokaktayız

Genel siyasete yönelik eleştirilerini sıralayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise Cumhur İttifakı’nın son dönemdeki ‘sokak’ söylemine de yanıt verdi. Ağbaba, “Bugün hem merkezde hem ilçelerimizde 50’ye yakın arkadaşımızla sokakta olacağız. Hani diyor ya ‘Sokak sokak’. Kimin sokak çağrısı yaptığı değil ama bir hayali siyasetle karşı karşıyayız. Kimse sokak çağrısı yapmadı söylemedi. Ama bir bakıyorsunuz hem Erdoğan hem Bahçeli sokakla ilgili çağrı yapıldı gibi şeyler söylüyorlar. Bir sanal siyasetle karşı karşıyayız. Biz bugün sokaktayız. Tarımdan sorumlu arkadaşlarımız var. Çitçimizi, hayvancımızı dinleyeceğiz. Ekemeyenleri dinleyeceğiz. Esnaftan sorumlu arkadaşlarımız var. Ödenemeyen BAĞKUR primlerini dinleyeceğiz. Her gün değişen etiketleri dinleyeceğiz. Doların düştüğü halde fiyatın düşmediğini fakir fukara yurttaşlarımızı dinleyeceğiz. Sokakta olacağız. Düzce’ye sık sık arkadaşlarımız geliyor. Düzce’nin sorunları dertleri CHP’nindir. Yağmur yağsa sel olsa, CHP burada. Farklı durumlarda CHP burada.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ankara’dan gelen 41 kişilik CHP Heyeti ile il teşkilatı mensupları esnaf ve vatandaş ziyareti programına Merkez’de başladı. CHP Heyeti, gün boyunca gruplar halinde Merkez ve 7 ilçede çalışmalarını sürdürecek. 

HABER: Mehmet GÜNESEN