6. Olağan AK Parti Kadın Kolları Kongresi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve partililerin yoğun katılımıyla Ankara Kapalı Spor Salonu’nda düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tensipleriyle kongreye tek aday olarak giren Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, salona ve AK Partilere seslendi.

Sözlerine AK Partililere ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine olan güvenine teşekkür ederek başlayan Keşir, “Halime Hatun, Kara Fatma, Nezahat Onbaşı’nın taşıyıp bizlere emanet ettiği bu kutlu miras, 20 yıldır AK Partili kadınların omuzlarında yükseliyor. Biz AK Partili kadınlar Üstad Necip Fazıl’ın dediği gibi ‘Kim var?’ dişye sorulduğunda sağına soluna bakmadan var gücüyle ‘Ben varım’ diyenleriz” dedi.

Konuşmasa Ziya Gökalp’ten bir alıntıyla devam eden Keşir, “Ziya Gökalp bir sözünde, ‘Atların ırkları olur, tohumların ırkları olur. İnsanın ise kültürü olur. İnsanın ait olduğu bir medeniyet olur’ der. Biz AK Partili kadınlar, bu vatanda topraklarına Anadolu erenlerin ilk ayak bastığı o günden bu yana inşa ettiğimiz o medeniyetin, o kültürün de sahipleriyiz. Hz. Mevlana’nın pergel metaforunda olduğu gibi bir ayağımız o büyük pergelin tam ortasında, diğer ayağımız ise alemi dolaşır” ifadelerini kullandı.

Vekil Keşir konuşmasına şöyle devam etti:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Kadını dışlayan bir toplum, potansiyelinin yarısından vazgeçmiştir’ diyerek ifade ettiği gibi tam 20 yıldır Türkiye’min kadınları eğitim, istihdam, siyasi katılımda tüm gücünü ve potansiyelini kullanabilsin diye var gücümüzle çalışıyoruz.

“AK PARTİ SADECE BİR SİYASİ PARTİ DEĞİLDİR”

Savunma sanayisinde, sağlıkta, ulaştırma sosyal devlet olma yolundaki devrilere kadar bugün Türkiye’nin elde ettiği gurur Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Yüksekova’daki sandık müşahidimizden, Enez’deki köy temsilcimize kadar tüm gönüldaşlarımızın eseridir. 20 yıl sonra bugün AK Parti sadece bir siyasi parti değildir. Tüm seçimlerde, tüm kongrelerde yeni insan kaynağı yetiştiren bir siyaset okuludur.

“AZİZ MİLLETİN BİZDEN BEKLENTİSİNİN FARKINDAYIZ”

Bugün Selma Başkanımızın çok emek verdiği bir bayrağı devralacağız. Ve bu bayrağı bir sonraki hedefe kadar durmadan yorulmadan taşıyacağız. Biliyoruz çıtamız çok yüksek. 2023 ve 2071 Büyük Türkiye hedeflerine hızla ilerleyen ülkemizde suskun dünyanın hür sesi olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın emanetini taşıdığımızın ve bu aziz milletin bizden beklentisinin farkındayız.

“KIZIL ELMA’DAN ASLA VAZGEÇMEDİK, VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Bizler Büyük Türkiye’nin kadınları olarak, çocuklarımız için, bu güzel ülkenin yarınları için Kızıl Elma’dan asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Maziden atiye kurduğumuz köprüde bizi biz yapan değerlerimizle yine yeniden buluşarak Büyük Türkiye’yi kadın erkek hep birlikte inşa edeceğimize yürekten inanıyorum. Allah bizi, aziz milletimizi ve bize güvenen Sayın Cumhurbaşkanımızı mahcup etmesin.”

HABER: Mehmet GÜNESEN