Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal'ın hazırlayıp sunduğu 'Seçim Gündemi' programının bu haftaki konuğu MHP'den adaylığı çok konuşulan eski AK Partili Birol Şahin oldu.

AK Parti'nin Düzce'deki kurucuları arasında yer alan ve 2011 yılında parti ile ilişiği kesilen Kaynaşlı eski İlçe Başkanı Birol Şahin, 2014 Yerel Seçimleri'nde Saadet Partisi'nin Kaynaşlı Belediye Başkan Adayı, 2015 Genel Seçimleri'nde ise Bağımsız Düzce Milletvekili adayı olmuştu. Son olarak eskiden mensubu olduğu AK Parti ile Cumhur İttifakı ruhunu sürdüren MHP'ye 'Evet' diyen Şahin, MHP'nin Kaynaşlı Belediye Başkan Adayı olarak tekrar sahalara döndü. İlk canlı yayınına Öncü TV'de çıkan Şahin, hakkında merak edilenlere ve sorulmayan sorulara cevap verdi.

"İyi günde, kötü günde, düğünde, cenazede halkımızla birlikte olduk"
Kaynaşlı’da kuvvetli bir siyasi isim olarak anılmasının sebebine değinen Şahin şu ifadeleri kullandı: “Biz Kaynaşlı’da büyüdük orada yaşadık, mezarımızda inşallah Kaynaşlı’da olacak. Kaynaşlı güzel bir yer ve 30 yıldır halkımızla beraberiz. İyi günde, kötü günde, düğünde, cenazede birlikte olduk. Elimizden geldiği kadar, parti gözetmeksizin, insanlarla beraber olmaya çalıştık. Elimizden geldiği kadar kaplarımızı açtık ve yardımcı olmaya çalıştık. Halkımız da bize destek verdi. Bugün siyasi bir isim haline geldiysem, il genelinde, hatta ulusal düzeyde söz sahibi olduysam bunun sebebi budur.”



"Önümüzü kesmek için entrikalar çevrildi"
AK Parti ilçe başkanı olduğu dönemi ele alan ve görevden ayrılmasının sebebine açıklık getiren MHP Başkan Adayı Şahin şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanımız ile uzun zamandır tanışıyorum. Genel başkanlığı öncesinde ve sonrasında kendisi ile karşılıklı olarak sohbet etme fırsatım olmuştur. Bize, AK Parti kurulduğunda, ilçe başkanlığını teklif etti ve hiç düşünmeden kabul ettim. Kendisinin karizması, düşünceleri ve geçmiş hukukumuzdan dolayı reddetmedim. Halk için siyaset yaptık, particilik yapmadık, siyaseti halk için yürüttük. Parti içindeki bazı sorunlar olduğunda dile getiriyorduk Bu davranışta vatandaşlarımız tarafından memnuniyet ile karşılanıyordu. Ancak fazla sivrildiysek, bazı partililer memnuniyetsizlik duymaya başladı. Önümüzü kesmek için entrikalar çevrildi.”

“Sen milletvekilliğini yap, bırak bunları teşkilat yapsın”
Entrikalara ve dönemin siyasi çehresine değinen Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:
“İlçemizde bir meclis üyesi seçileceği zaman bile, Metin Kaşıkoğlu ve Fevai Arslan müdahale ediyordu. Kaşıkoğlu’nun biraz da artist bir yönü vardır. Kendisinin sonunu da o getirdi zaten. Her şeye müdahale etme gereği duyardı. Sen milletvekilliğini yap, bırak bunları teşkilat yapsın. Fevai Arslan bunlara müdahale etmiyordu, pasif bir il başkanıydı. Sonrasında benim ismim il başkanlığı için seslendirilmeye başlandı. Ben de teşkilatçılığı seviyordum, belediye başkanlığı çok da aklımdan geçmedi. O dönemde Öncü TV’de programa konuk olmuştuk. Mehmet İbrahimoğlu bana bir soru sordu. İl başkanlığı için ismimin geçtiğini ve düşüncemi sordu. Ben de ‘halkımız teveccüh gösterirse olurum’ dedim. Bundan sonra düğmeye basıldı. Metin Kaşıkoğlu tezgâh çevirmeye başladı ve beni uzaklaştırma kararı aldı. Şu anki mevcut Belediye Başkanı Erol Bayraktar, o dönemde benim kurul üyemdi. Kaşıkoğlu, O’ndan istifa dilekçeleri getirmesini istiyor ve bunları Ankara’ya götürerek beni, düşürmeyi planlıyor. Ben başkanlıktan düşürüldüğü televizyondan öğrenmiş ve anlamlandıramamıştım. Biz sahada çalışırken, 30 imza toplayarak salt çoğunluğu düşürdüler ve bizim yönetimimiz fesih oldu.”

“Tamamlamak için 5 sahte imza atmışlar”
Yönetimlerinin nasıl düştüğüne de açıklık getiren MHP Belediye Başkan Adayı Şahin şunları söyledi: "Ben bu durum sonrasında Genel Merkez'e gittim ve durum hakkında bilgi aldım. 30 kişi ile salt çoğunluk istifa ettiği için düşürüldüğümü söylediler. Ardından Kaynaşlı’ya döndüm ve istifa edenlerle konuştum. Bunlar, 30 imza tamamlamak için de 5 sahte imza atmışlar. Metin Kaşıkoğlu sabahın erken saatlerinde köylere gidiyor, yönetim kurulu üyelerine imza attırıyorlar. "Şuraya bir imza atman lazım, toplantı yapılacak" diyerek, bazılarında boş kâğıtlara atılan imzaların üstünü doldurarak, bu işlemleri yürütüyor. Ben bu arkadaşlarımızla görüştükten sonra, 22-23 arkadaşımız istifasını geri aldı. 5 arkadaşımız hariç diğerleri toplantı olduğunu zannederek imza atıkları için imzalarını geri alıyor."

"Biz maaşlı eleman değildik, bu davaya gönül vermiştik"
Resmi olmasa da, ilçe başkanlığı görevini sürdürdüğünü ve iki ilçe teşkilatlı dönemi anlatan Şahin şu ifadelerle açıklamasını sürdürdü:
"Ben "Seçimi kazanamazsam, seçimi bırakacağım' dedim. Bana göreve devam etmem söylendi. Resmiyette ismim gözükmediği halde bana "Çalışmaya devam et" dediler. Yerime ilçe başkanı olarak Erol Bayraktar atandı. Ben de genel merkeze ‘Böyle olmaz, gerekiyorsa yeniden seçim düzenleyelim, yoluna kim devam edecekse etsin’ dedim. 2009'da seçimleri de biz kazandık. Düzce’de, 6 belediye kaybettik ama biz Kaynaşlı’da kazandık. Bundan dolayı da Kaşıkoğlu rahatsız oldu. Ben kaybetmiş olsaydım o zaman siyasi hayatım bitecekti. Daha sonrasında ilçe başkanlığına Ekrem Ertem geldi. Ben resmi olmasa da ilçe başkanlığına devam ediyordum. Biz maaşlı eleman değildik, bu davaya gönül vermiştik. "2 kişinin entrikasına bakılıp beni görevden alamazsınız" dedim. Bu kez 2. teşkilat binası kuruldu. O dönemde gündemde yer buldu ve ulusallar haber kanalları falan geldi. Bir süre 2 teşkilat binası ile devam ettikten bir süre sonra da, ben bıraktım artık."



“Güzel bir hava ile karşılaştım”
MHP ile seçimlere girme kararı hakkında da konuşan Belediye Başkan Adayı Birol Şahin şu açıklamalarda bulundu:
“Siyaset yapacaksanız bir partide olmanız gerekiyor. Milliyetçi Hareket Partisi’nde oldum ve güzel de oldu. Güzel bir hava ile karşılaştım. Samimi bir hava ve heyecan var. Ben AK Parti’de uzun yıllar başkanlık yaptım. 2014'te saadet partisinin oyu yokken ve AK Parti çok güçlüyken Saadet Partisi’nden aday oldum. Sonucunda da yüzde 40 oy aldım. İnsanlar kırmadıkça, kötü davranmadıkça sizi iyi karşılar. Biz 2014'te kazanamadık ama şimdi keşke olsaydın diyorlar.”

“Yalakalıkla bir siyaset yapsaydım, şu anda belki milletvekiliydim”
Daha önce rekabet ettiği bir partiden aday olmasına da açıklık getiren Şahin şunları söyledi:
“Ben Bahçeli hakkında bir şey söylemedim. AK Parti zamanımda, partimi de eleştiriyordum. Ben partim ne yaparsa, liderim ne derse doğrudur demedim. İnsanız, hatalar olabilir ve gördükçe farklı kademeleri uyarıyorduk. Bunlar yanlış, şöyle olması lazım dedikçe de halkın gönlünde yer kazanıyorsunuz. Ben yalakalıkla bir siyaset yapsaydım, şu anda belki milletvekiliydim. Ama biz halkımız kazansın istedik. Onlar için çaba gösterdik. Uzun yıllar siyaset yapmamız bize tecrübe kazandırdı ve bu tecrübemizi Kaynaşlı için harcayacağız.”

“Belediye başkanı olduktan sonra siyaset yapmayacağız”
Seçildikten sonra particilik yapmayacağını ve her vatandaşın arayacağı ilk kişi olacağını söyleyen Şahin, parti çizgilerine de sahip çıkacağını belirterek, şu ifadelerde bulundu:
“Halkımız bizi başkan yaparsa tamamen hizmet için çabalayacağız. Belediye başkanı olduktan sonra siyaset yapmayacağız. Yerel yöneticilerin işleri ile uğraşması gerekir. Tabii ki bir partimiz olacak. Ben şu anda MHP’liyim. Partiyi özümsedim, bu konuda hiçbir sıkıntı olmadı. Biz öyle güzel bir belediyecilik yapacağız ki herkes bizden örnekler alacak.”

“Birisi 'İçim kan ağlayarak istifa ediyorum’ diyorsa sebebi vardır”
AK Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Saim Özkan ve yönetiminin istifası hakkında da değerlendirme yapan Şahin, eski İlçe Başkanı Özkan hakkındaki düşüncelerini belirterek şunları dile getirdi:
“Saim Özkan, dürüst bir arkadaşımızdı. Kendisi de hiçbir beklentisi olmadan, halkımızın hayrına çalışan bir arkadaşımızdı. Bazı yanlışlardan rahatsız olmuşlar. Belediye başkanları seçildikten sonra teşkilatlara sırtını dönebiliyor. Belediye başkanının bazı yanlışları olmuş. Teşkilata hakaretleri olmuş, teşkilatı tanımamış ve zor duruma düşürmüş ki, istifa ettiler. Yoksa bir ilçe başkanı neden istifa etsin. Herkes ilçe başkanı olmak için can atar. Birisi ‘İçim kan ağlayarak istifa ediyorum’ diyorsa sebebi vardır. Ben birçok şeyi biliyorum ama konuşmam pek uygun olmaz. Teşkilat daha uygun bir adayla seçime gitmeyi teklif etmiş ve dikkate alınmamış. Sonuçta belediye başkanının yatıklarının hesabı teşkilata da soruluyor.”

“Ne partiler geldi, geçti”
Eski İlçe Başkanı Saim Özkan’ın muhalefetle yakın ilişkiler kurarak, Erol Bayraktar’ın arkasından iş çevirdiği iddiaları hakkında da yorumda bulunan MHP Kaynaşlı Belediye Başkan Adayı Şahin şunları söyledi:
“Ben de çoğu zaman AK Parti’ye gider, oradaki arkadaşlarımla konuşurum. Oturup çay içeriz. Sonuçta arkadaşız. Ne partiler geldi, geçti. Biz yine birbirimizin yüzüne bakacağız. Saim Özkan da MHP ilçe başkanı ile oturmuş olabilir. Bu işbirliği yaptıkları anlamına gelmez.”

“Orası senin babanın malı değil”
Belediye meclis üyelerinin istifaları ve bu istifalara sebep olan faktörleri ele alan Şahin şunları kaydetti:
“7 meclis üyesi istifa etmiş ve yerine yedeklerden almışlar. Bazı rahatsız durumlar oldu demek ki. Başkanın bazı yanlışlarını görmüşler. Bir icraat yapılacağı zaman halkın karşısına bir ekiple çıkacaksınız. Bir iş yapılacağı zaman, üyeler başkanı uyardığında, ‘Bana karışmayın’ deniliyormuş. Bu böyle olmaz. Bir belediye başkanı başına buyruk hareket edemez. Her şeyi bilemezsin ve düzgün yapamazsın. Ben başkan olursam, toplayacağım üyelerimi ve değerlendirme yapacağız. Şeffaf, saydam ve açık olup, haksızlık yapmadan; kişiye rant değil, topluma rant sağlayarak çalışacağız. Yoksa halkın huzuruna çıkamayacak hale gelirsiniz. Sonuçta orası senin babanın malı değil. Sen maaşlı bir çalışansın. Kendi malın bile olsa israf edemezsin. Ben belediye başkanı olsam mesai saatleri dışında aracıma binmem. Belediyeyi ilgilendiren bir durumda, makam olarak gitmen gerekir o ayrı. Ancak eve veya gezmeye makam aracıyla gidilmez.”

"Kaynaşlı için ciddi çalışmalar yapıyoruz"
Kaynaşlı'daki eksikliklerden bahsederek konuşmasını sürdüren Şahin, şunları kaydetti:
"Kaynaşlı’da doğduk, büyüdük, yaşadık. Her türlü eksik ve değerini biliyoruz. İstanbul ve Ankara gibi iki metropol arasında birçok değere sahip bir şehir ancak halkı tatmin eden, geldiğinde içi açılacak bir şehir olamadı. Gelen arkadaşlarımız hizmet yaptı ama halkın ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Yaya kaldırımı yok araç kaldırımı yapıldı. Vatandaşlar arabaların arasından canbazlık yapıyor. Şu anda ciddi bir ekip çalışmalara başladı. İlçemizde neler yapılabileceğini belediye bütçesini zorlamadan, dış kaynaklarla neler yapabileceğimiz hakknıda ciddi bir çalışma yapıyoruz."

"Kaynaşlı'mızda yanlış olmaması için Birol Şahin'e destek veriyoruz"
Canlı yayın sırasında Kaynaşlı Belediye Meclis Üyeliği'nden istifa eden isimlerden Murat Canazlar telefonla yayına bağlanarak, şöyle konuştu: "Ben en son istifa eden 8. meclis üyesiyim. Elbetteki sebeplerimiz var. Davalarında bir takım sıkıntılara maruz kalan insanlar var. Halkın sesine dikkat çekilmek gerektiğini duyuyorum. Bizim Birol Şahin'e destek vermemizin altında yatan sebep de budur. Kaynaşlı'mızda yanlış olmaması ve bu sıkıntıların ortadan kalması için Birol Şahin'e destek veriyoruz." 
 
'Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır'
İstifa sebebini de anlatan Canazlar, "Biz Ayetel Kürsi, Fatiha ile meclisimizi açarken, önce bir arkadaşımız istifa etti ve ardından diğer arkadaşlarımız da istifa verdi. Cumhurbaşkanımız bir ekip yollasa ve Kaynaşlı'da denetim gerçekleştirse bunları ortaya çıkartır. 'Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır' dedi. Amme hizmetleri için, herkes için çalışacağı için arkasındayız. Kaynaşlı adına Birol Şahin'i destekliyoruz. Bütün ailemiz ile Birol Şahin'in yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum." dedi.

"Şu anda sadece 'Yapılacak' denilen ve temeli atılan tuvalet var"
Eski ve mevcut belediye başkanlarının çalışmaları üzerinden Kaynaşlı'nın durumunu analiz eden MHP Kaynaşlı Belediye Başkan Adayı Birol Şahin, şu ifadeleri kullandı: "Hiçbir şey yapılmadı dersek yanlış olur ama Kaynaşlı dereleri berbat durumda. TOKİ konutları yapılacaktı, 1.5 yıl önce duyuruldu ve halktan paralar toplandı ve bankaya yatırılda ama akibeti belli değil. Birkaç defa sözler verildi, 'Temel atıldı atılacak' dediler, atılmadı. "Sosyal tesis" dediler yapılmadı. "Kültür merkezi" dediler yapılmadı, "Yüzme havuzu" dediler, yapılmadı. "Belediye tesisi yapılacak" dediler bir şey yok. "Yatırımcı gelecek" dediler bir şey yok. Ve buna benzer birçok şey söylendi ama yapılmadı. Şu anda sadece 'Yapılacak' denilen ve temeli atılan tuvalet var. O da uzun zamandır tamamlanamadı."
 
"Kaynaşlı Belediyesi her işi yarım bırakıyor"
"Kaynaşlıya bir şehir havası vermemiz lazım." diyen Şahin şöyle devam etti:
"Düzgün kaldırımlar ve ışıklandırmalar, oyun ve piknik alanları, insanların gönül rahatlığı ile oturacağı ve dinleneciği yerler olmalı. Sosyal tesisler yapacağız. Sadece futbola değil bütün branşlarda herkesin spor yapmasını sağlayacağız. Kaynaşlı Belediyesi her işi yarım bırakıyor. Tuvalet bile 2 yıldır yapılamıyor. Sanayi tam bir çöplük. 5 yıldır çivi bile çakılmadı. Yol kenarının  çok güzel olması lazım."
 
"Bir vatandaşa kafayı takıyor, önünü kazmaya çalışıyor"
AK Partili Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar ile ilgili tespitlerini de paylaşam Şahin, şu ifadelere yer verdi:
"Bir vatandaşa kafayı takıyor. Önünü kazmaya çalışıyor. Millet toplanıyor, kavga ediyorlar. Gereksiz şeyler. Belediye başkanının esnafına destek olması gerekiyor. Arkasında bulunması gerekiyor. Ben belediye başkanı olursam kar yağdığında bir aracımı görevlendireceğim. Sadece esnafımızın sıkıntılarını giderecek. Yılda bir defa kar yağıyor. Esnafa o zamanda destek olmamız lazım."

"Kaynaşlı Belediyesi'nin 35-40 milyon TL var"
Kaynaşlı Belediyesi'nin 35-40 milyon TL borcu olduğunu kaydeden Şahin, "Belediye başkanı iseniz savurganlık yapmazsanız, gelir gideri hesplarsanız halkınız da size destek verir." dedi.

"Çok modern bir Kaynaşlı Sanayi Sitesi yapacağız"
Kaynaşlı halkının takdiriyle belediye başkanı seçilmesi halinde çok modern bir Kaynaşlı Sanayi Sitesi yapacağını belirten Şahin, "Birçok esnafımız oradan para kazanacak. Şu anki atıl durumu kaldırılacak. Kaynaşlı'ya birçok yatırımcı getireceğiz. Çalışmalarına şimdiden başladık. İlçemize bir fakülte yapılacak. MYO yapılsın diye tahsis edildi ve sözler verildi ama yapılmadı. Buraya da bir fakülte yapacağız. Özel bir yatırımcıya Kaynaşlı'ya üniversite kurdurmak için de çalışma yapılıyor. Turizm geliştirmek için bir çok çalışma yapacağız. El sanatlarını geliştirmek ve meslek sahibi yapmak için projemiz var. Biz hazırız."

"Mezara kadar beraberiz"
Son olarak Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın, "Pazarlık yola mı mezarlık yola mı?" sorusuna cevap veren Şahin, "Mezara kadar beraberiz" cevabını verdi ve şöyle devam etti: "Haktan hakikattan şaşmamak, kibir yapmamak lazım, arkada hoş bir iz bırakmamız lazım."

Haber: C.ÜSTÜNER-İ.İ.AYDOĞDU


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ