Düzce’de toplumun birçok kesimine kulak vermek ve partisinin her alandaki politikalarını bizzat anlatmak için sabah saatlerinde şehre gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gölyaka Gişeleri’nde kalabalık bir partili grubu tarafından çiçeklerle karşılandı.

Günler öncesinden ziyaret için hazırlıklara başlayan CHP’li vekiller ve il teşkilatı mensupları ile birlikte hızlıca temaslara başlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı Düzce Merkez Kamyon ve TIR Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi oldu. Burada Kooperatif Başkanı Orhan Yılmaz ve üyeler tarafından ağırlanan CHP’li heyet, taşıyıcı esnafının sıkıntı ve taleplerini dinledi.


Buradaki konuşmasında, parasını direksiyon başında kazanan esnafların birçok derdi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Alın teriyle parasını kazanan taşıcıyı esnafının sıkıntılarını çok iyi biliyoruz. İlk toplantımızı Mersin’de yapmıştık. Orada aşağı yukarı bütün tarafları dinledik. Şimdi burada sizin de derdinizi dinleyeceğiz. Samimi bir insanım. Rahatlıkla tüm soruları sorabilirsiniz. Kızmam. Benimle ilgili, partiyle ilgili, ekonomi ile ilgili ne sormak istiyorsanız çekinmeden sorabilirsiniz.” Dedi.

Kılıçdaroğlu’nun kısa konuşması sonrası yapılan kahvaltının ardından kooperatif üyeleri sıkıntılarını ve beklentilerini CHP’li heyete aktardı.


 

“Türkiye soyulacak bir devlet değildir”

Esnafı tek tek dinledikten sonra yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu, “Dinlediğim tüm sorunları TBMM’de gündeme getireceğim. Bunun sözünü size veriyorum. Başkan bana 18 maddelik bir rapor verdi. Şimdi bu raporu burada okuyamayacağım. Bu meslek önemli bir meslek. Şimdi siz kontağı kapatıp, “Bir hafta çalışmayacağım.” deseniz, Türkiye’de hayat durur. İşte bu meslek bu kadar önemli bir meslek. Nakliye sektöründeki akaryakıtlardan ÖTV alınmamalı. Siz zaten vergi ödüyorsunuz. Köprü ve otoyollardan Euro üzerinden para veriyorsunuz. Biz bu sorunu çözeceğiz. Türkiye soyulacak bir devlet değildir. 5 kişiye soyduruyorlar. Biz bunun da önüne geçeceğiz.” şeklinde konuştu.

CHP'nin Düzce'de milletvekili olmaması konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, "Düzce'den milletvekili yoksa bu Düzcelilerin kusuru değil, bizim kusurumuz aslında. Varsa kabahat, bizde. İğneyi önce kendine batır, çuvaldızı başkasına batırırsın. Ama biz ne iğneyi batırıyoruz, ne de çuvaldızı. Bakın geliyoruz, oturuyoruz, konuşuyoruz, vatandaşın sofrasına oturuyoruz, derdini dinliyoruz, neyi nasıl yapacağımızı anlatıyoruz. Vatandaş da bizi dinleyecek, sandığa gidince de vicdanının sesini dinleyecek. 'Ne yapalım? Oyu kime verelim?' diye düşünür. Ama gelmezseniz, oturmazsınız, konuşmazsanız sadece Ankara ile oturursanız, sadece Ankara'da konuşup bir şeyler söyleyip, 'Düzce'den bize oy gelecek' derseniz gelmez. O nedenle, gerek ben, gerek bütün milletvekili arkadaşlarım 81 ili de geziyoruz, vatandaşın sofrasına oturuyoruz, dertlerini dinliyoruz, bize yönelik şikayetlerini dinliyoruz. Eksiklerimiz varsa bizlere söylüyorlar. Siyasette yeni bir anlayışı egemen kılmak istiyoruz" diye konuştu


Düzce Merkez Kamyon ve TIR Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin ardından Düzce kent merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnafların yaşanan ekonomik sıkıntıları ile karşılaşan Kılıçdaroğlu,, “Türkiye’yi kötü yönetiyorlar, ekonomiyi kötü yönetiyorlar. Biz bu ekonomik sıkıntıların üstesinden gelebilecek bir partiyiz. Bize güvenin” açıklamalarında bulundu.

Kılıçdaroğlu, esnaf ziyaretlerinin ardından ise, Kanaat Önderleri Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşları Buluşmaları programına katılmak üzere Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezine geçti.