Öncü TV’de her hafta Cuma akşamı izleyicisi ile buluşan ve Öncü Medya haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu “Kitabın Ortasından” programının bu haftaki konuğu MHP Düzce Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık oldu.



“Düzce’ye hizmet etmek için yola çıkmış bütün Düzcelilerin kardeşiyim, ağabeyiyim”

Konuşmasına kendini tanıtarak başlayan Bıyık, şunları kaydetti:

“1969 yılında Düzce’nin Şerefiye Mahallesinde doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Düzce’de tamamladıktan sonra askerliğimi Ankara Kara Harp Okulunda tamamladım. Ticaret hayatına atıldım 30 yıldan beri vergi mükellefiyim. Düzce’de ticaret yapıyorum spor alanında. 12 yıldan beri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu başkanıyım. Düzce’deki 65 kulübün başkanlığını yapıyorum. Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısıyım. 2 yıl Gümüşova OSB mütevelli üyeliğinde bulundum. Yaklaşık 5 yıl oldu. Düzce Ticaret Odası Meclis Üyesiyim. Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Üst Kurul Delegesiyim. Şuanda ön lisans eğitimi alıyorum spor yöneticiliyle alakalı. Bu yaşımızda hala öğrenmeye çalışıyoruz. 2 çocuk babasıyım. Düzce aşığı ve Düzce’ye hizmet etmek için yola çıkmış bütün Düzcelilerin kardeşiyim, ağabeyiyim.”

“Hayatımı bu memlekete hizmet etmek için değerlendirdim”
Düzceli vatandaşların neden kendisine oy vermesi gerektiğini anlatan Bıyık, şöyle konuştu:

“Düzce’nin Düzce halkının bir sevgi eksikliği var. Belediyeye karşı bir güven eksiği var. Erdoğan Bıyık olarak her zaman söylüyorum, 49 yaşındayım. Hayatımı bu memlekete hizmet etmek için değerlendirdim. Düzce’de esnafım, Düzce’de ticaret yapıyorum, Düzce’nin sivil toplum örgütlerinde iyi görevlerde bulundum. Düzce’de hep hizmet etmek istedim.  Halkımız da takdir ederse Allah da nasip ederse biz Düzce Belediyesi’ni kazandığımız zaman şöyle bir durum ortaya çıkacak, Düzceli inşallah şöyle diyecek, evet Erdoğan Bıyık bizim esnafımızdı, mahallemizin çocuğuydu, bu memlekette yetişti, bu memlekette okudu, bu memlekette kazandı. Evet şimdi de belediye başkanlığını kazandı yine bu millete, bu memlekete hizmet etmek için uğraşıyor diyecektir. O yüzden oy verecektir. Sadece kendinden biri olmak da önemli değil. Bizim Düzce için yaptığımız birçok proje var. Düzce’nin güzelleşmesi, Düzce’nin güzel bir şehir olabilmesi.”

“Diğer adayların hepsi bizim projelerimizin üzerinden proje yapmaya çalışıyor”
“Düzce’de siyasete ve belediyeye olan güven eksikliğini inşallah biz tamir edeceğiz biz onaracağız” diyen MHP Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık, AK Parti Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü ve CHP ile İYİ Parti’nin ortak adayı Ömer Küçük’ün kendi projeleri üzerinden proje yaptığını söyledi. Bıyık, şöyle konuştu:

“Dijital belediyecilik diye bir programımız var. Şimdi ben bilmiyorum ama 3-4 ay önce sayın genel başkan yardımcımıza projelerimizi taktim ettik. Sosyal medyada bunu sık sık dile getirdik. Daha önceden projelerimizi açıkladık aslında. Ama Sayın Belediye Başkanı Faruk Özlü, ilk geldi ve ilk açıklamasında ‘Dijital belediyecilik yapacağız’ dedi. Biz projelerimizi açıkladık. Bakıyorum diğer adayların hepsi bizim projelerimizin üzerinden proje yapmaya çalışıyor. Biz dijital belediyeciliği açıkladık. Bir ay sonra Faruk Özlü’nün tek açıkladığı proje, ‘Dijital Belediyecilik’ yapacağız oldu.  Evet ortak aday Ömer Küçük, ‘Üretken Belediyecilik yapacağız’ dedi. Bizim sadece benim değil MHP’nin Türkiye genelinde uyguladığı belediyecilik planlaması sadece ve sadece ‘Üretken Belediyecilik’ anlamındadır ve slogan da ‘Üretken Belediyecilik’tir. İlk önce projelerimizi açıkladık. Her yerde var. Ben sevgili adaylardan şunu rica ediyorum. Yapılan işlere emek hırsızlığına son versinler. Lütfen kendileri emek edip kafa yorup proje yapsınlar ve proje açılasınlar. Benim açıkladığım proje üzerinden ufak dokunuşlar yaparak bütün basına yolluyorlar.”

“Düzce halkının refahına hizmet edecek projeler yapın”
Düzce’nin çok büyük projelere ihtiyacı yok. Düzce halkının ilk önce ekonomik sıkıntısı var” ifadesinde bulunan Bıyık, “Asar Deresi Bizim en büyük projemiz” dedi ve şöyle devam etti:

“Her zaman şunu söylüyoruz, yapacağınız projeler içi boş olmayan halkı kandırmak için olmayan Düzce halkının refahına hizmet edecek projeler yapın. Düzce’nin şuanda borç hükümde Belediye’nin kendi imkanlarıyla yapılacak projelerdir.



“Esnaf parasını alamadığı için belediyeye güvenmiyor”
Bugün bakarsanız siyasete ve Düzce Belediyesine bir güvensizlik var. Düzce esnafından Düzce Belediyesi alışveriş yapmıyor. Esnaf da malzeme vermiyor belediyeye. Neden paramı alamıyorum diye. Düzce esnafının Düzce Belediyesinden birçok alacağı var. Bir Düzce Belediyesinin düştüğü duruma bakar mısınız? Esnafından alışveriş yapamıyor. Malzeme vermiyor, parayı alamayacağım diye. Bu güvensizlik değil midir? Oy veren binlerce Düzceli o kişileri iktidara taşıyan, o kişilere Düzce Belediyesi’ni yönet diyen binlerce kişinin doğru dürüst kaldırımı yok. Mahallesinde asfaltı yok. Alt yapısı yok. Su parası çevre atık su diyerek faturalar şişirilmiş. Herkes isyan ediyor. Cebinde faturayla dolaşıyor. Biz esnafımızı geziyoruz, cebinde faturayla dolaşıyor. Ben muhatabı değilim aslında ama hıncını benden alıyor vatandaş. Ben de dinliyorum ve haklısınız diyorum. İnşallah biz gelirsek bunların hepsini düzelteceğiz. Biz güven istikrarını sağlamak için yola çıktık. İnşallah başaracağız.

“Topladığınız paraları Düzce’nin menfaatlerine kullanırsanız size güvenirler”
Halkın içerisinde olursanız güven sağlanır. Halkla kucaklaşırsanız sağlanır bu güven. Yani ilk önce kendinizi anlatacaksınız ve insanlar sizi tanıyacak ve şuna emin olacak. Düzce Belediyesi nedir? Şehri emirdir. Verdiği paranın nereye gideceğini nasıl kullanacağını bilecek. Bu milletin su parasıyla çevre temizlikle tabelayla parasıyla oradan topladığınız paraları Düzce’nin menfaatlerine kullanırsanız size güvenirler. Ama har vurup harman savurursanız ne olur? Bu güvensizlik bu şekilde devam eder.”

“Biz güven sağlayacağız, herkes her şeye vakıf olacak”
“Şeffaf Belediyecilik” anlayışı ile çalışacaklarına dikkat çeken Bıyık, şu ifadelere yer verdi:

“6 ayda bir detaylı faaliyet formu düzenleyeceğiz. Bu memlekette bu milletten ne kadar toplanmış. Nerelere harcanmış? Nasıl harcamış? Tüm ihaleleri duyuru şeklinde bilgilendireceğiz. İnternet sitesinde paylaşacağız, canlı yapacağız ihalelileri. Vatandaş görecek ne yapıldığını, kimin ihaleye verildiğini neyin ihaleye verildiğini. Bu 5 aylık raporların yapılması da dediğim gibi Düzce’de girdisini çıktısını, kaç para toplandığını, kaç para harcandığını ne kadar borç olduğunu. Biz güveni temelde bununla sağlayacağız. Herkes her şeye vakıf olacak. Dijital belediye uygulamasını cep telefonlarınıza indirdiğinizde tüm belediyeyi analiz edeceksiniz. Göreceksiniz. Bunlar çok önemli şeyler değil aslında ama neden yapılmıyor? Biz bilgi sormak için bile evrakla müracaat ediyorsunuz doğru dürüst bilgi alamıyorsunuz. MHP’nin çok değerli meclis üyeleri var. Onlar bile orada çalışmalarını yaparken çok zorlanıyorlar biliyor musunuz? Onun için bunların hepsinin önüne geçeceğiz. Siz vatandaş olarak telefona girdiğiniz zaman tüm bilgilere sahip olacaksınız. Siz Düzce halkısınız, belediyenin sahibi sizlersiniz. Bunu sağlayacağız.

“Parti ayrımı yapmadan, bütün hizmetlerimizi vatandaşın ayağına kadar götüreceğiz”
Belediyecilik bir hoşgörü gerektirir. Siyaset ideolojik mezhep fark etmeden Düzce’de yaşayan herkese eşitlik sağlayacağız. Düzce halkı en önemli vatandaşlarımızdır. Belediye başkanı olduğunuz zaman rozetinizi çıkarıp bir kenara koyuyorsunuz. Biz hangi partilisin diye sormayacağız. Allah bize bunu sordurtmaz. Biz Düzce’de yaşayan tüm halkımıza aynı duyarlılıkla bütün hizmetlerimizi ayağına kadar götüreceğiz. Sadece kanalizasyon, su değildir beleyeninin grevi. Açı doyurmak üşüyeni ısıtan bizim halkımız bunlar. Sarıp sarmalayamazsak, biz onlara ısıtamazsak ne olacak? Biz Düzce’deki herkesi, birleştirerek Allah’ın izniyle hiçbir insan gözetme yapmadan herkesi ilgiyle hassasiyetle sarıp sarmalayacağız diyoruz.”

“Düzcespor’u siyasetin aleti olmaktan kurtaracağız”
Düzcespor’a stat kazandırılması için de önemli projeleri olduğuna dikkat çeken Bıyık, şunları kaydetti:

“Bizim özellikle bir stat projemiz var. Açık söylüyorum bunu belediye hizmetleriyle hangi aday ben yaparım derse yalan söyler. Belediye hizmetleriyle bu iş yapılmaz. Bu iş Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğüyle yapılacak bir iştir. Bizim projelerimizin içerisine koyduk. Biz gereken dinamikleri harekete geçirip inşallah bizim zamanımızda halledeceğiz ve oraya yeni bir stadın yapılmasını sağlayacağız. Düzcespor taraftarları hiç merak etmesinler. Düzcespor’u siyasetin aleti olmaktan kurtaracağız. Bakın ben Düzcespor’da yöneticilik yaptım. Her zaman Düzcespor son yıllarda siyasetin aleti olmuştur. Siyasetçiler işlerine geldiklerinde düşürmüşlerdir, seçim zaman gelince yukarı çıkarmışlardır. Bunu artık siyasette kurtaracağız.

“5 yıl sonra Düzcespor’da oynayacak 5-6 tane futbolcumuz olacak”
İş adamlarımız olacak Düzcespor’da. Biz belediye olarak garantör olacağız. Arkasında duracağız ama Düzcespor’u iş adamlarımız bu işi seven yürekli insanlar yönetecekler. Biz ne gerekiyorsa yapacağız. Hiç Düzcespor taraftarının endişesi olmasın. Alt yapımızı güçlendireceğiz inşallah 5 yıl sonra Düzcespor’da oynayacak 5-6 tane futbolcumuz olacak. Eğer Düzcespor’da Düzceliler oynamazsa Düzcespor başarılı olamaz bunu unutmayın.”

“Kalıcı Konutlar için belediye başkan yardımcısı görevlendireceğiz”
Rutin belediye hizmetlerinin bir proje olamayacağını söyleyen Bıyık, Kalıcı Konutlar için yapmak istediklerini şu sözlerle anlattı:

“Biz Kalıcı Konutlardan sorumlu bir belediye başkan yardımcısı görevlendireceğiz. Kalıcı Konutlara itfaiye götüreceğiz. Temizlik ve zabıta birimleri götüreceğiz. Kalıcı konutlar o kadar güzel bir yer ki. O kadar parkı bahçeyi mahvettiler. O kadar spor alanları mahvoldu. Bakımsızlıktan. Oradaki tuvaletlere gidip bir bakın 3 metresinden bırak yanında dahi geçemezsiniz.  Vatandaş şöyle yapıyormuş böyle yapıyormuş. Vatandaş yapabilir, ama siz görevi yapacaksınız. Sen pis olan yeri temizleyeceksin. Spor alanlarını onaracaksın.”

İşte Bıyık’ın hayata geçirmek istediği projeler…
Hayata geçirmek istediği projeleri de anlatan Bıyık, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın kendileri için çok iyi bir referans olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Düzce’de her şey değişecek, bütün şehir değişecek. Park projelerimiz var. Modern şehircilik projemiz var. Bakın sokaklarımızı tabi uygun olan sokaklarımızı genişlik anlamında akıllı çöp kutuları sokak köpekleri için projelerimiz var. Küçük Sanayi peyzaj projemiz var. Orada birçok problem var. Alt yapı yok, su yok, tuvalet yok. Kentleşme olmayacaksa yenileri yenileştirmek lazım. Düzce halkının cebine biz belediye olarak para koyamayız. Ama Düzce’de evde çalışan bütün kadınları çalışan hale getirmek istiyoruz. Değişik fabrikalardan işler alıp Düzce’deki kadınlarımızın ev bütçelerine katkı yapmalarını sağlamak istiyoruz. Kadınlarımızla alakalı projemiz var. Kadın emeği pazarı, kadınlarımızın evde üretip de bu kadın emeği pazarında satabilecekleri ürettikleri şeyleri onlara ürettireceğiz ve bu pazarda satacaklar. Evlerinin bütçelerine katkıda bulunacaklar. Kadın akademisinde kadınlarımıza birçok iş koluyla alakalı kurslar vereceğiz. Artık evde oturan kadın istemiyoruz. Evde oturup iş yapan kadın önemli. Onlara evlerinden çıkmadan iş kolları yaratacağız. Burada dikiş kursları açacağız, boyama kursları açacağız. Doğuştan ressam olunmuyor öğrenince olunuyor. Bir tablo yapıp satabilecek. Ev kadının emeği için dijital platform. Bu hiçbir yerde yapılmadı. E-ticarette tüm Türkiye’ye satacağız. Ev kadınları pazarından ev kadını emeği için belediye market, her mahalle de spor kompleksi yapacağız. Yanına sosyal tesis yapacağız. Konuralp turizm projesi, cami ve aşevi projesi, belediye çeşmeleri yapacağız ve içilebilir su olacak. Belediye tuvaletleri yapılacak. Akıllı belediyecilik yapacağız. Gıda ve Tarım projeleri yapacağız.”

“Seçimi kazanacağız ama kazanamazsak diğer gün dükkandayız”
Bıyık son olarak şöyle konuştu:

“Bizim için, Cumhur ittifakı ve Cumhurbaşkanımız önemli. Eğer Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul’u yönettiği gibi Düzce ve Düzce Belediyesi yönetilseydi Düzce çok önemli bir şehir olurdu. Ben yanlış olan her şeyi eleştiririm. Ben de yanlış yapsam, beni de eleştirsinler. Eğer sadece seçim zamanlarında Düzce’yi hatırlıyorsanız ve seçim zamanlarında eviniz barkınız eşiniz varsa Düzce’ye gurbete gelmişsiniz demektir. Seçim zamanı gurbete geliyorlar, seçim zamana kimse yok. Ben Düzce’de esnaflık yapıyorum bu seçime kazanacağız. Ama kazanamazsak da diğer gün dükkandayız ve Düzce’mizdeyiz. Ama o kazanamayan 1 Nisan’da arkadaşlara bakarsanız ikisi de Düzce’de olmayacaktır. Ama diğer gün arayın diğer arkadaşları, biri Ankara’dan açılacaktır. Diğer Afyon’dan açılacaktır. Ama ben Düzceliyim, ben bu seçimi inşallah milletimin takdiriyle kazanacağım.”

Haber: Ö.YILMAZ- E.B.SUNMAN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ