Doğal afet ve hastalıklar dolayısıyla tarım ve hayvancılıkta yaşanan risk ve kayıpları azaltmak amacıyla uygulanan Devlet Destekli Tarım Sigortaları sistemi değerlendirme toplantısı yapıldı.
Valilik toplantı salonunda ziraat mühendisleri, muhtarlar ve üreticilerin katıldığı toplantıda, Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi’nin işleyişi ve 2014 yılı uygulamaları ile ilgili bilgi verildi, katılımcıların soruları yanıtlandı.

 

5 MART’TI BEKLEMEYİN

 

Tanıtım toplantısında yapılan konuşmalarda zararlarının karşılanması için ürünleri sigortalatmanın kendi menfaatleri olacağı vurgulandı.

Vali Ali İhsan Su, “tarım sektörü ülkemiz için önemli bir konu. Dünyada yaşanan iklim değişikliklerine gözümüzü kapamalıyız. Afetin ne zaman geleceği belli olmaz. ileride meydana gelecek sıkıntılara göğüs germek için ürünlerimizi sigortalatmayız. Mutlaka tarım sigortanızdan faydalanın. 5 Mart’tı beklemeden sigortanızı yaptırın.” dedi.

 

SON PİŞMANLIK FAYDA ETMEZ

 

Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu ise çiftçilerden ürünleri sigortalama için için son poliçe kabul tarihi olan 5 Mart’a kadar beklememeleri gerektiğini vurguladı.

 

Kabaoğlu, “Tarımda sigorta yeni bir uygulama bu nedenle yaygınlaşması için eğitim çalışmaları yapıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda ürününü sigortalatan çiftçi sayımız 2 bin 300 iken bu rakam 4 bin 500’e çıktı. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız dolu felaketinden 5 bin 500 çiftçimiz zarar etti. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu bazı çiftçilerin tarlalarına yüzde 100’e yakın zarar verdi. Tekrar böyle bir afetle karşılaşmamak için sigortanızı yaptırın. Yoksa büyük bir mağduriyetle karışılabilirsiniz. Son pişmanlık fayda etmez. 5 Mart’tı beklememek lazım.” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından TARSİM Bursa Bölge Müdürü Hüseyin Ali Taşdemir, tarafından devlet destekli tarım sigortaları hakkında çiftçilere bilgiler verildi.

Haber; S.KAŞKIR