YILLARDIR MAHRUM KALDI

Düzce, 1. ligde takımı olmadığı gerekçesiyle yıllardır modern bir şehir stadyumuna kavuşmaktan mahrum kaldı. Geçmişi başarılarla dolu olan Düzcespor ve ligde iyi bir yerlere gelebilmek için mücadele eden rakipleri gibi taraftarların da en büyük beklentisi olan yeni şehir stadı ile ilgili artık harekete geçilmesi bekleniyor.

HEP LAFTA KALDI

Modernlikten çok uzak olan ve her sezon öncesi yapılan onarım-yenileme çalışmaları ile hizmet vermeyi sürdüren 18 Temmuz Şehir Stadyumu'nun artık beklentilere cevap vermediği ortadayken, yeni şehir stadı konusu sadece lafta kaldı. Her sezon onlarca takımın ve binlerce seyircinin ağırlandığı mevcut stadyum beklentileri karşılamamanın yanında rakiplerin gözünde de Düzce'nin imajını zedeliyor.

SPORUN GELECEĞİNE YATIRIM YOK

Düzce'de sporun geleceğine yatırım yapılmaması spor camiasında da sık sık eleştiri konusu olmaya devam ediyor. Hem kulüpler hem de taraftarlar modern bir şehir stadına kavuşmayı bekleyedursun yanı başımızdaki illerde 30-35 bin seyirci kapasiteli stadyumlar yükseliyor.

KOMŞUDAKİLER PARMAK ISIRTIYOR

2. Lig takımlarından Sakaryaspor için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilen yaklaşık 30 bin seyirci kapasiteli yeni stadyum büyük kulüplerinki ile yarışır düzeydeki modernliği ile parmak ısırtırken, yine şehir merkezine 7 kilometre mesafedeki Kocaeli Stadyumu da şehrin sembol yapıları arasında gösteriliyor. Komşu iller gibi 1. ligde takımı olmamasına karşılık Türkiye'nin bir çok ili yüksek koltuk kapasiteli ve son teknoloji statlarda donatılırken, Düzce'nin izlemekle yetinmemesi için geç bile kalınan düğmeye basılması gerekiyor. Bunun için Düzce Belediyesi'nin gerekli girişimleri başlatması ve Ankara nezdinde de Bakan Faruk Özlü ve milletvekilllerinin desteği alınarak projenin hayata geçmesinin sağlaması isteniyor.