Akaryakıta gelen zamlar ulaşım ücretlerini de vurdu. Servis ücretlerinin fazla olması sebebiyle ulaşımını otobüsle sağlamak zorunda kalan öğrenciler soluğu Düzce Belediyesi Kart Dolum ve Değişim Noktasında aldı. Öğrenciler, aylık ulaşımlarının otobüsle daha uygun olacağını düşünürken Kart Dolum ve Değişim Noktasında yoğunluk sorunu ile karşılaştı. Uzun süre sırada beklemek zorunda kalan öğrenciler, isyan etme noktasına gelirken Düzce Belediyesi’nden bu soruna karşı acil çözüm bulunmasını istedi. Öğrenciler, “Vize dolumunu telefondan yükleme yapamıyor muyuz?” dedi.
Düzce Merkez’de bulunan Düzce Belediyesi Kart Dolum ve Değişim Noktası, yoğunluğuyla yine gündeme geldi. Öncü Haber’in yoğunluğu ve öğrencilerin yaşadığı sıkıntıları gündeme getirmesinin sonrasında yoğunlukta herhangi bir azalma yaşanmazken öğrenciler uzun süre sırada beklemek zorunda kalıyor.
Servislerin aylık bin TL’yi geçen maliyetleri sebebiyle ulaşımını Kent Kart’la aylık 380 TL’ye gerçekleştiren öğrenciler, Kart Dolum ve Değişim Noktası’na kartlarını doldurmak ya da aylık vizelerini yaptırmak için gittiğindeyse yoğunlukla karşılaşıyor.
Kart Dolum ve Değişim Noktası’nda uzun süre bekleyen öğrenciler yetkililerden çözüm isteyerek şöyle konuştu:
“Boşuna bekliyorlar”
Merve Korkaman: Vizem dolmuştu oraya gelecektim. Okuldan sonra yoğunluğun olacağını tahmin etmiyordum. Okuldan çıkan herkes direkt buraya koşmuş, şu an burada numara 496 gözüküyor, benim numaram 567. Yarım saatten fazla zamandır bekliyorum, buradaki insanlar büyük ihtimalle 1 saatten fazla zamandır bekliyorlardır. Okuldan çıkan buraya koşsa bile yetişemez, burası 17’de kapanıyor diye biliyorum, bu kadar yoğunlukta kimse yetiştiremez, bunlar boşuna bekliyor bence.
“İçerideki cihaz sayısını daha çok yapabilirler”
Batuhan Çalış: 16’dan beri bekliyorum. Burası her zaman böyle. Öğrenci istediği zaman vizeyi 5-6 aylık doldurabilirler. Bu kez daha az yoğunluk olabilir bence ya da içerideki cihaz sayısını daha çok yapabilirler.
“Telefondan yükleme yapamıyor muyuz?”
İlyas Ercan: Karta vize yaptırmak için buradayım. 16.22’den beri buradayım şu an saat 17.15. Vize dolumunu telefondan yükleme yapamıyor muyuz? Böyle bir sistem getiremezler mi? Burada 100- 150 kişi sıra bekliyoruz.
HABER: Nisa Aydın
GÖRÜNTÜ: Zeki Aşıkoğlu