TAHNİT YAPILARAK SERGİLENECEK TAHNİT YAPILARAK SERGİLENECEK


Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan bilgilendirmede, Düzce’de ikinci ürün olarak silajlık mısır üretimi yapan 560 üreticinin ağustos ayının ikinci yarısından itibaren hasada başladığı kaydedildi.
Birinci ürün olarak ekilen mısırların hasadının tamamlandığı aktarılan açıklamada, “İlimizde tek yıllık yem bitkilerinden ve tahıllardan sonra ikinci ürün olarak da ekilen silajlık mısırların hasadı devam ediyor.” ifadesine yer verildi.
Merkeze bağlı Otluoğlu Köyü’nde silajlık mısır hasadına katılan İl Müdürü Esra Uzun ise yaptığı açıklamada, “Düzce'nin iklimi mısır üretimi için çok uygun, birinci üründen sonra ikinci ürün olarak da ekilebilmektedir. Dekara 5-8 ton arasında ürün alınabilen yaklaşık 50 bin dekar alandan 250-300 bin ton arasında silajlık mısır rekoltesi bekliyoruz. Bu sene temmuz ayında meydana gelen selden dolayı mısır alanlarımızda yüzde 15 verim kaybı meydana geldi, ancak üreticimiz tamamen zarar gören alanlarda selden sonra tekrar ekim yaparak bu açığı kapattı." dedi.
Devletin daima çiftçinin yanında olduğunu vurgulayan İl Müdürü Uzun, üretim alanında operatör eşliğindeki biçerdövere binerek silajlık mısır hasadına katıldı.