Programa Düzce Valisi Mehmet Makas, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden, İl Müftüsü Osman Aydın, Daire Başkanı Orhan Örnek, protokol üyeleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Program, İl Müftüsü Osman Aydın’ın açılış konuşmasıyla başladı. Aydın’ın ardından Daire Başkanı Orhan Örnek ile Düzce Valisi Mehmet Makas konuşma yaptı.

3F694941 E005 4C0B B271 2Be4F8C9Ed50

Vali Mehmet Makas, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın hayırlara vesile olmasını dileyerek, Düzce’nin din ve diyanet noktasında örnek şehirlerden biri olduğunu söyledi.

Düzce’de göreve başladığı günden bu yana kentteki manevi atmosfere her platformda dikkat çektiğini belirten Makas, “Bugün Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın açılış programında biriz ve beraberiz. İnşallah bereketli bir şekilde devam edecek. Düzce’miz hakikaten din-diyanet noktasında emsalleriyle yarışan, Allah ve Resulü’nün gölgesinde yaşamını sürdüren bir kent.” dedi.

Makas, Düzce’de camilerin ve cemaatlerin şehrin manevi hayatında önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, “Bu kente girdiğiniz zaman insanımızın yüzünde secde işini çok rahat görebilirsiniz. Camilere girdiğiniz zaman da adeta bir selatin camisi gibi, bir Ulu Cami gibi, bir Sultanahmet gibi, bir Eyüp Sultan gibi havayı koklayabilirsiniz.” diye konuştu.

4E5395B3 Be71 45Cb Bb77 00A10Cbda9Bf

Yaklaşık 7-8 aydır Düzce Valisi olarak görev yaptığını hatırlatan Makas, kentin manevi yapısıyla gurur duyduğunu dile getirdi.

Makas, “Dolayısıyla Düzce’mizin insanıyla, Düzce’mizin din gönüllüsü kardeşleriyle ne kadar övünsek azdır.” ifadelerini kullandı.

Deprem sonrası 20’nin üzerinde cami inşa edildi

Düzce’de depremlerin ardından cami yapımına yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini belirten Makas, kentte 20’nin üzerinde caminin inşa edildiğini söyledi.

Camilerin yapımında emeği bulunanlara teşekkür eden Makas, “Bu camileri inşa eden, ayakta tutan her kim varsa, 415 bin Düzceli’miz başta olmak üzere, hayırseverlerimiz başta olmak üzere Rabbim her birinden razı olsun.” dedi.

Fff7C4B6 Cfde 43Fb 99Cc 8D95004A083A

Camilerde görev yapan din görevlilerinin de önemli bir sorumluluk üstlendiğini vurgulayan Makas, “Yine o camilerde 5 vakit ezan okuyan, dolayısıyla gök kubbede ezanın noksan olmamasını sağlayan imam hatiplerimiz, müezzinlerimiz, müftülük personelimiz ve yine emek veren tüm din gönüllüsü kardeşlerimizin her birine can-ı gönülden teşekkür ediyoruz. Rabbim varlıklarını daim eylesin.” ifadelerini kullandı.

DÜZCE’DE İÇME SUYU HATLARI ETAP ETAP YENİLENİYOR
DÜZCE’DE İÇME SUYU HATLARI ETAP ETAP YENİLENİYOR
İçeriği Görüntüle

Makas, camileri dolduran cemaatin ve Düzcelilerin milli ve manevi değerlerin gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir görev üstlendiğini belirterek, “Yine o camileri dolduran, toplumu tekrar dirilten, nesle de milli ve manevi değerleri aktaran cemaatlerimize, Düzceli’mize can-ı gönülden şükranlarımı sunuyorum. Rabbim onların da varlıklarını daim eylesin.” diye konuştu.

Program, gerçekleştirilen ilahi dinletisinin ardından duaların edilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Whatsapp Image 2026 10 06 At 11.11.07 (1)