Gümüşova ilçesinde sahiplendiği köpeğin hiçbir şikayet olmamasına rağmen belediye ekipleri tarafından iğne ile bayıltılarak götürüldüğünü iddia eden Havva Likos isimli yaşlı kadın duruma isyan etti. Köpeğinin saldırgan olmadığını söyleyen Likos,” Sahipli hayvanları kanuna aykırı topluyorlar” dedi. Konu ile ilgili Öncü Haber Merkezi’ne konuşan Gümüşova Belediye Başkanı Kenan Sübekci ise, “Yeni çıkan kanuna göre çalışma yapıyoruz” diyerek kendini savundu.
Gümüşova Belediyesi, sokak hayvanları için ilçede çalışma başlattı. Belediye ekiplerinin sokak hayvanlarının yanı sıra, sahipli hayvanları da uyuşturucu iğne ile bayıltarak kamyonetin kasasına doldurduğu iddiası, hayvanseverler tarafından tepkiyle karşılaşılandı.

İlçede oturan Havva Likos isimli kadın ise, kendisine ait köpeği belediye ekipleri tarafından götürüldüğünü belirtti. Gümüşova Belediyesi’ni defalarca aramasına rağmen, köpeğinin geri getirilmediğini ifade eden Likoz, sesini duyurabilmek için ilgili şikayetini 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber WhatsApp İhbar Hattı’na yaptı.
Kendisine ait köpeği evinin bahçesinde baktığını ve belediye ekiplerinin köpeği iğne ile bayıltarak kamyonetin kasasına konulup götürüldüğünü ifade eden Likoz, “Gümüşova Belediyesi kanuna aykırı toplama yapıyor” dedi.
“Yeni çıkan kanunu uyguluyoruz”
Konu ile ilgili Öncü Haber Merkezi’nin görüşlerine başvurduğu Gümüşova Belediye Başkanı Kenan Sübekci ise, “Sahipli hiç bir hayvan toplanmıyor. Sahipli olması için çipini taktırmış ve evinin bahçesinde olmalı. Bizim müdahale ettiğimiz hiç köpekte çip ya da evin bahçesinde değil. Sahibi olduğu kişiye sorar mısınız köpeğin karnesi ve çipi var mı? Yoksa bu şekilde beslemekte kanunen suç. Bizde yeni çıkan kanundan dolayı çalışma yapıyoruz. Bu kişi beni de aradı köpeği bakmak istiyorsanız barınaktan geri alabilirsiniz dedim resmi olarak sahiplenebilirsiniz dedim kabul etmediler” dedi.


