Kan bağışı konusunda bu zamana kadar önemli çalışmalar yapan Türk Kızılay’ında 15 Temmuz’da da önemli çalışmalar yapıldı. Özellikle kan ihtiyacının önemli aşamaya çıktığı son günlerde yapılan kan bağışları da önemli hale geldi.

Türk Kızılay'ından yapılan açıklamaya göre, 15 Temmuz'da demokrasi nöbeti tutmak için meydanları dolduran vatandaşlara destek olan Kızılay ekipleri, aynı zamanda kan bağışı da aldı. Anma etkinlikleri kapsamında ülke genelindeki tüm meydanlarda ve 15 Temmuz’un simge noktalarında kan bağışı kampanyası düzenleyen Türk Kızılay’ına, bir günde 8 bin 197 ünite kan bağışlandı. Böylece pazar günleri ortalaması olan 4 bin ünite civarındaki kan bağışı, 15 Temmuz'da yüzde 100 arttı.

Gönüllü, güvenli ve düzenli kan bağışı programını 2005'ten itibaren başarıyla yürüten, Türkiye’nin ihtiyacı olan kanın tamamını karşılamak için çalışan Türk Kızılayı, 2018 yılının ilk altı ayında da 1 milyon 288 bin 929 ünite kan bağışı aldı. Sağlık Bakanlığı ile yürütülen projenin başlangıcından bu yana ise toplam kayıtlı bağışçı sayısı 333 bin 167 kişiye ulaştı.

Haber: M.AYDIN