Bolu Belediyesi'nin desteğiyle İhsaniye Mahallesi pazar alanında kurulan Antika ve Sanat Pazarı'nda geçmişi yansıtan eşyalar sergileniyor.

Bolu'nun yanı sıra Düzce, İstanbul, Ankara, Eskişehir ve civar illerden katılımın olduğu pazarda, porselenler, asırlık tablo ve örtüler, fotoğraf makineleri, telefonlar, pikaplar, eski paralar, madalyalar, Osmanlı dönemine ait kılıçlar ve çeşitli savaş malzemeleri ile köylerde kullanılan tarım ve mutfak araç gereçleri antikaseverlerin beğenisine sunuluyor.

Bolu’nun ekonomisine ve tanıtımına önemli katkılar sunan Antika ve Sanat Pazarı’nın 4.’sü de Düzceliler’in yoğun ilgisiyle karşılaştı. Geniş ürün yelpazesine sahip pazara gelen bazı vatandaşlar, tezgâhları tek tek gezerek, ilgi duydukları ürünleri satın aldı.

Her ayın son pazar günü kurulan pazarda tezgah açan antikacılar ve antika meraklıları, vatandaşların ilgisinden oldukça memnun… Pazara olan rağbetin her geçen ay daha da arttığına dikkat çeken satıcılar, bu işi gönül birliğiyle yaptıklarını söyledi.

Pazarı ziyaret eden vatandaşlar da antika niteliğindeki eşyaların sergilendiği tezgahları büyük bir merakla gezerek, özellikleri hakkında antikacılardan bilgiler aldı.