Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım bugün yaptığı basın toplantısı ile Aile ve Sosyal Destek Programı İl Müdürlüğü’nün faaliyetlerini anlattı.

“Sosyal risk altındaki vatandaşları tespit edip, ihtiyaç duyduğu desteklerin belirliyoruz”
Bünyesinde 11 personel bulunan Aile ve Sosyal Destek Programı İl Müdürlüğü’nün çalışmaları ve verdiği hizmetlere ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Yıldırım şu ifadelerde bulundu:

 “İhtiyaç sahibi vatandaşın sosyal hizmetlerden faydalanması için kuruma gelmesi beklenmeden il genelindeki hanelere kapı kapı ulaşılması, devletin sosyal hizmet ve politikaları doğrultusunda kurum faaliyetleri hakkında vatandaşların doğrudan bilgilendirilmesi hedeflenmektedir. Vatandaşlarımızın hizmet talebinde bulunmasına gerek kalmadan, yapılacak ziyaretlerle ilimizde ikamet eden özellikle sosyal risk altındaki vatandaşlarımızın tespit edilerek, ihtiyaç duyduğu desteklerin belirlenip sosyal sorunlarının giderilmesini, riskleri önleyici sosyal politikalar geliştirip uygulayarak Düzce ilinde ikamet eden vatandaşlarımızın yaşam kalitelerinin artırılmasının sağlanması Korunmaya Muhtaç Çocuk. Engelli, Şiddet Mağduru veya Şiddete Uğrama Riski Bulunan Kadın, yaşlılık, yoksulluk risk haritasının yapılmasını, ilimizde risk altındaki kesim veri tabanının hazırlanması oluşturmaktadır.

“Hizmetleri ihtiyaç sahibi vatandaşlara eşit şekilde ulaştırmayı sağıyoruz”
ASDEP ile ilimizde ikamet eden risk altındaki çocuk, genç, kadın, yaşlı, engelli, yoksul vatandaşların yapılacak ziyaretler ile tespit edilmesi, ihtiyaçlarının belirlenerek çözümlenmesi, koruyucu önleyici bireysel danışmanlık hizmetleri ile dezavantajlı konuma girmeden sosyal sorunlarının çözümlenerek risk altından çıkartılması sağlanarak, vatandaşların sosyal refahının artırılması, hizmetlerin ihtiyaç sahiplerine eşitlikçi bir bakış açısı ile bütün vatandaşlara ulaşımının sağlanması hedeflenmektedir.”



 “Atanmış değil adanmışlık ruhuyla, görevli değil gönüllü gibi çalışarak”
Düzce’de ASDEP’in yaptığı çalışmaları aktaran Yıldırım, şöyle konuştu:

“İlimizdeki ASDEP çalışmaları kapsamında, 421 hane ziyaret edilmiş, 1184 kişiyle görüşme yapılmıştır. ASDEP personelimizde çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir. Biz devlet olarak her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Atanmış değil adanmışlık ruhuyla, görevli değil gönüllü gibi çalışarak, tüm vatandaşlarımızın kapılarını çalmaya devam edeceğiz.”

“Dezavantajlı vatandaşımızın ayağına giderek hizmetlerden haberdar ediliyor”
Düzce Valisi Zülkif Dağlı ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Biz burada şunu görüyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız personeli, bakanlığın hizmetlerine dönük hizmetleri bu gidilen hanelerde devletin hangi imkanlarından yararlanacağını vatandaşımızın ayağına gittiğini görüyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar personelimiz artık özellikle dezavantajlı vatandaşımızın ayağına gitmek suretiyle ama bunun yanında yine de bu hizmetlerden haberi olmayan vatandaşlarımızın da bunlardan bilgisi olsun diye ev ev dolaşacak ve Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığımızın hizmetlerini tanıtacaklar. Uygunsa gerekli işlemlere başlayarak süreci hızlandıracağız.”
 
Haber: Ö.YILMAZ