Düzce Üniversitesi'nin değer üretme vizyonunun gelişmesinde büyük katkılar sağlayan, yürüttüğü projelerle hem üniversiteye hem de ülkeye önemli hizmetlerde bulunan ve geçtiğimiz günlerde hayata gözlerini yuman Düzce Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Eski Başhekimi, Senato Üyesi, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Talat Bahçebaşı Düzce Üniversitesi'nde gerçekleştirilen programla anıldı.

 

 

Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen anma programına Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Rektör Yardımcıları, senato üyeleri, akademik ve idari personel, Sağlık Bakanlığı yetkilileri, merhum Bahçebaşı'nın ailesi, çalışma arkadaşları ve sevenleri katıldı.
Anma programı, Cedidiye Camii İmam Hatibi Murat Bakırkaya'nın okuduğu Kuran-ı Kerim ile başladı. Merhum Yrd. Doç. Dr. Talat Bahçebaşı'nın özgeçmişinin yer aldığı sinevizyon gösterimi eşliğinde çalışma arkadaşı Doç. Dr. Adnan Özçetin, Bahçebaşı'nın projelerinden ve anılarından bahsetti.

 

 

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Funda Sivrikaya Şerifoğlu, üniversiteye kattığı değerler sebebiyle Yrd. Doç. Dr. Talat Bahçebaşı'nın ailesine plaket verdi. Şerifoğlu, bu verdiği plaketin hayatının en zor plaketi olduğunu söyleyerek, Talat Bahçebaşı'nın hayırla, minnetle anılan bir insan olduğunu, bir ödül beklentisinin hiçbir zaman olmadığını, sadece 112 Acil Servis fikriyle bir çok kişinin hayır duasını aldığını belirtti. Konferans salonu girişinde bulunan anı defterine gelen misafirler Talat Bahçebaşı ile ilgili anılarını ve düşüncelerini paylaştı. İl Müftü Yardımcısı Harun Bayraktutar tarafından edilen dua ile anma programı sona erdi.

Haber: C. ÜSTÜNER