Düzce'de esnaf büyük sıkıntı yaşıyor
Düzce'de altyapıdaki eksiklikler nedeniyle hem eski Sanayi Çarşısı'nda hem de Küçük Sanayi Sitesi'nde kepenk açan esnaflar her yağmur yağışında büyük sıkıntı yaşarken, bu soruna kalıcı çözüm getirilmesini istiyor. Sık sık verilen sözlere karşılık eski Sanayi Çarşısı esnafı yağışlı havalarda gölete dönen yollardan kurtulamazken, Küçük Sanayi Sitesi'nde ise durum çok farklı bir hal almış durumda...

Küçük Sanayi Sitesi'nde "Altyapıyı" karmaşası
Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Küçük Sanayi Sitesi alt yapı sistemi sorumluluğunun Düzce Belediyesi'ne ait olmadığını belirterek topu Düzce Küçük Sanayi Sitesi yönetimine atmıştı. Kritik durumlarda esnafın mağdur olmaması için müdahalede bulunduğunun altını çizen belediye, site yönetiminin gerekli çalışmaları yapması gerektiği mesajını vermişti. Kurumlar arasında gidip gelen "Altyapıyı kim yapacak?" çekişmesi esnafın mağduriyetini katlarken, komşu ilçe Karasu'dan "İşte Düzce'de de bu olmalı!" dedirten bir haber geldi.

Düzce ile aynı sorundan muzdariplerdi
Düzce gibi her yağmurlu havada yolları suyla kaplanan sanayi sitesinde faaliyet gösteren esnafların altyapı talebi karşılıksız kalmadı. Karasu Sanayi Sitesi’ne Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından 2 kilometrelik yağmursuyu hattı inşa edilmesi için çalışmalar başladı. Hattın 1,3 kilometresinin tamamlandığı bildirilirken, altyapı çalışmalarını bitirilmesinin hemen ardından sitenin sıcak asfaltla buluşturacağı açıklandı.

Sitenin hem altyapısı hem de üst yapısıyla esnaflara ve ilçeye en güzel şekilde hizmet edecek hale getirilmesi hedeflenirken, aynı çalışmaların artık bekleyişe takılmadan Düzce'de de hayata geçirilmesi bekleniyor.

Haber: C.ÜSTÜNER