Bolu Belediyesi geçtiğimiz mart ayında trafik yükünü azaltmak ve vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla şehir merkezinde ücretsiz minibüs hattı kurarak 4 araç hizmet vermeye başlamıştı. Bu karar kamuoyunda her kesimin takdirini toplayıp alkış alsa da diğer hatlar için kötü haber 1 ay geçmeden geldi.

Bolu’da tek biniş 7, öğrenci 5 TL

Bolu Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz hafta aldığı kararla tam bilet ise yüzde 40 zamla 5 liradan 7 liraya yükseltildi. Öğrenci bileti ise yüzde 34 zamla 3 liradan 75 kuruştan 5 liraya çıkarıldı. CHP’li Bolu Belediye Başkanı Özcan zam talebine gerekçe olarak artan akaryakıt maliyetleri ile şoförlerin para kazanamamasını gösterdi.

‘Ekonomik bunalım da bu yapılır mı?’

Öte yandan zammın uygulamaya koyulması kentteki toplu taşıma ücretlerini ekonomik bunalım ortamında yüksek bulan binlerce öğrenci ve velisinin tepkisine neden oldu. Bolu Abant izzet Baysal Üniversitesi’nde eğitim gören çok sayıdaki üniversiteli, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla belediyenin öğrenci ücretini 5 liraya çıkartmasını eleştirdi.

Öğrenciler tepkili

Bir öğrenci, “Bolu’da öğrenci 5 TL olmuş, sinirden basamadım. Allah affetsin” paylaşımı yaptı. Bir başka öğrenci ise “Kampüste mahsur kaldık” ifadelerini kullandı.

Tanju Özcan’ı Bolu Beyi’ne benzeten bir vatandaş ise ‘Bolu Beyi, bari öğrenci biletine zam yapmasaydın’ sözleriyle karara tepki gösterdi.

Bir başka öğrenci de verilen hizmetin kalitesiyle birlikte zam kararını eleştirirken, “Neye dayanarak zam yapıyorlar?” diye sordu.

Özcan’ın yorumu merak konusu…

Öte yandan Düzce Ulaşım A.Ş. otobüslerinde öğrenci biletine de geçtiğimiz hafta yüzde 27.5 oranında zam yapılmış, öğrenci ücreti 2 lira 90 kuruştan 3 lira 70 kuruşa çıkarılmıştı. Düzce’de öğrenci biletinin 4 ayda gelen 3 zamla 2’ye katlanmasına rağmen Bolu’dan düşük olmasına her fırsatta icraatlarını ve projelerini Düzce Belediyesi ile kıyaslayan Tanju Özcan’ın ne yorum yapacağı merak konusu oldu. 

Öncü Haber Merkezi