Sonucu merakla beklenen Düzce Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine sayılı günler kala adaylardan  vaat ve proje açıklamaları art arda gelmeye başladı. İnşaat, inşaat malzemeleri ve mühendislik meslek gruplarını içeren 2. Meslek Komitesi’nden seçime katılacak olan bir dönem MÜSİAD Düzce Şubesi başkanlığı da yapan İsmail Çakmak ile beraberindeki İnşaat Mühendisi Mustafa Erkan ile Murat Öner, Makine Mühendisi Adem Sarı, Yapı Tasarımcısı Hilal Kaşkır, Firma Sahibi Refa Pehlivan ve Elektronik Mühendisi Orhan Acar bu sabah düzenledikleri kahvaltı organizasyonunda basın mensupları ile bir araya geldi.

“Kazananın yanında olacağız”
Basın toplantısında açıklamalarda bulunan iş insanı İsmail Çakmak birlikteliğin önemine değinerek;

“Biz inşaatçılar olarak yapılacak seçimlerde listeye girmeye çalışacağız. Giremesek bile her zaman kazananın yanında olacağımızı belirtmek isterim. Önemli olan birlik ve düzen içinde Düzce için, Düzce’nin gelişmesi için çalışmalar yapmaktır. Bizde bu konuda elimizden geleni yapmaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Seçilmeleri halinde Düzce için yapılacakları istihdam ve gelişim çalışmalarına da değinen Çakmak ve ekibinin vaatlerinden bazıları şöyle:

“- Düzce TSO bünyesindeki proje destek ofisini güçlendirmesi,
- Sanayicilerin ve iş dünyasının ulusal ve uluslararası işbirliklerini sağlayacak fuar katılımlarının Kalkınma Bakanlığı, TÜBİTAK ve KOSGEB gibi kuruluşlardan destek alınarak gerçekleştirilmesi,
- Sektörlerin ve sanayicilerin ihtiyacı olan ara eleman yetiştirilmesine yönelik çalışmaların yapılması
- Ticaret ve sanayide ortalık kültürünün geliştirilmesi için çalışmalar yapılması
- Oyuncak sektörü ihtisas Organize Sanayisi Bölgesi kurulması ile ilgili çalışmaların yapılması
- Düzce’ye Gümrük il Müdürlüğü kurulması için çalışmaların yapılması
- Ülkemizi ve Düzce'yi ilgilendiren sosyal sorumluluk projelerinde aktif olarak yer alınması
- Düzce deki sanayi sektörlerinin sorunlarının çözümü ile ilgili yoğun çaba sarf edilmesi.”


Haber: M.AYDIN