Çilimli için önemli projelerden biri olan termalde artık son viraja girildi. İnşaatın tamamlandığı ve çevre düzenlenemesine yönelik son rötuşların atıldığı terminalin geçtiğimiz mart ayında açılması planlanırken neden eylül ayına sarktığını Başkan anlattı. 2015 yılının Kasım ayında temeli atılan Çilimli Şehirlerarası Otobüs Terminali'ni açmak için artık gün saydıklarını ifade eden Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, şöyle konuştu:

“ÇİLİMLİ TERMİNALİ BİTTİ DİYEBİLİRİZ”

“Çilimli terminali bitti diyebiliriz. 15 gün sonra ihale yaptıktan sonra ay başı gibi açacağız. Sonuna geldik. Bu süreçte terminalin olduğu güzergahta karayolları ile ilgili bir çıkış sıkıntımız vardı. Ondan dolayı biraz beklemek zorunda kaldık. Ancak onu da hallettik. İnşallah açılış tarihimize kadar o çıkıştaki çalışmalar da hallolmuş olacak. Allah nasip ederse ayın başı gibi açmış olacağız.“

ÇİLİMLİ OSB'DEKİ ÇALIŞMALARDA SON DURUM

Tarım arazisine kurulduğu gerekçesiyle yargıya taşınan ve bir bölümüne mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma karar verilen Çilimli OSB'deki çalışmaların son durumu hakkında da bilgiler veren Başkan Muhsin Yavuz, şunları kaydetti: “Çilimli OSB'deki harita çalışmalarımız bitti. Orayı kamulaştırmak için birebir yer sahiplerine yönelik çalışmalar yaptık. Biliyorsunuz verasetler var; hayatta olanlar, olmayanlar, misarçılar var. Bunlarla ilgili çalışmaları bitirdik. Sona geldik. Bu ay başı itibari ile kamulaştırmalara başlayacaktık fakat ülkemizin yaşadığı bu haince durumdan sonra bir ay daha ertelemek zorunda kaldık. Eylül ayının ortalarından sonra da kamulaştırmalarımıza başlayacak. Bu olay bizi 45 gün geriye atmış oldu. Biz vatandaşımızın bilgilenmesi açısından günü geldiğinde sizler aracılıyla duyuracağız.”

27 FİRMADAN ÖN BAŞVURU ALINDI

Çilimli OSB'de yatırım yapacak firması sayısını da açıklayan Yavuz, “Şuanda 27 tane firmamızdan ön başvuru aldık. Bu tabii ki 30-35'lere çıkabilir. Mevcut alanımıza göre konuşuyorum. Neticede 27 ile başladıktan sonra sayın valimiz başkanlığında yönetim kurulunun vereceği karar doğrultusunda aranan kriterler yerine geldiği sürece daha sonra gelenleri değerlendireceğiz.” dedi.

“CİDDİ ANLAMDA BİR KATKISI OLDU”

Bölgeye kurulan Çilimli Cezaevi'nin ilçeye sağladığı katkılardan da bahseden Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, şöyle konuştu: “Nüfusa ciddi anlamda bir katkısı oldu. Bölgede aynı zamanda esnafa ciddi bir katkı sağladı çünkü Türkiye'nin her yerinden bölgeye ziyarete gelenler var. Bunlar geldikleri zaman ister istemez o bölgede ihtiyaçlarını karşılamak için konaklamanın haricinde harcamaları var. Açıkcası katkısını kesinlikle gördük, görmeye de devam edeceğiz.”

BÜYÜK YATIRIM: ÇEVRE YOLU

Çilimli'de belediye eliyle devam eden proje ve çalışmaları ise şöyle anlattı: “Şimdi en önemlisi bizim bölgemizi ilgilendiren bir çevre yolu çalışmamız var. Sağolsun bakanımız bu işi ciddi anlamda takip ediyor. Bununla ilgili harita çalışmaları yapılıyor. Yılsonuna kadar proje çalışmaları da tamamlanacak. Bu yolla ilgili çalışmalar hız aldı, bakanımız sıkı bir şekilde takip ettiği için bizde ona eksiklikleri milletvekillerimizle birlikte bildiriyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl, yolla ilgili somut çalışmaların başlayacağına inanıyorum. Kolay bir şey değil çünkü 13 kilometrelik bir yol. Yatırım da büyük bir yatırım. Atılan somut adımlar ortaya çıktıkça sizi bilgilendireceğiz.”

ÇİLİMLİ MERKEZDE SOSYAL PROJE

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Çilimli Belediyesi'ne tahsis edilen 150 dönümlük mesire alanında MARKA'yla birlikte turizm odaklı ortak bir proje yürüteceklerini de açıklayan Başkan Yavuz,  şöyle devam etti: “Ayrıca Devlet Su İşleri ile yapacağımız bir projemiz var. İlçemizdeki derenin ıslahı ile birlikte merkezde güzel bir alan kazandıracağız. Bunun içinde açık hava düğün salonundan tutun çocuk parklarına, yürüyüş alanlarından yeme-içme mekanlarına kadar bir çok unsur olacak. Bu önemli projemize 2017'nin bahar ayında başlayıp sonbahara kadar bitirmeyi hedefliyoruz.  Kendimize ait çalışmaları hazırladık fakat DSİ'nin ıslahı ve oradaki suyla ilgili debiyi yükseltme ve gölet halinde yapılacak alan var. O alanın çalışmasını DSİ tarafından tamamlanmasını bekliyoruz.”

Haber; C. ÜSTÜNER