Şerefiye Mahallesi Konut Sokak’ta bulunan bir dükkandan yayılan kötü koku çevrede ikamet eden vatandaşları harekete geçirdi. Düzce Belediyesi 153 Beyaz Masa Birimine şikayette bulunan vatandaşların talebi üzerine çöp eve çevrilen dükkan ile ilgili çalışmalar bugün başladı.

72 yaşındaki Adem Kurt isimli bir ayakkabı ustasına ait olduğu öğrenilen dükkanda 42 yaşındaki oğlu Hüseyin Kurt ile birlikte yaşıyor. 11 yıl önce eşinin vefatının ardından psikolojik sorunlarının başladığı öğrenilen baba ve oğlunun o yıllardan beridir yaşadıkları dükkanda çöp biriktirdikleri ortaya çıktı.



Sabah saat 09:00 sularında çöp dükkana gelen Düzce Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri şaşkınlık içerisinde kaldı. Dükkanda biriktirilen çöpe müdahale eden ekipler, tedavülden kalmış kağıt paralar, katı atık, evsel atık, çöp, karton kutu, plastik ve teneke kutularını topladı. Bir kamyon çöpün toplandığı evden kedi ve köpekler de çıktı.



Öte yandan Kurt Ailesinin Kalıcı Konutlar’da kendilerine ait bir evinin bulunduğu ve Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce oraya yerleştirilmeye teşvik edileceği öğrenildi. Ayrıca belediye ekiplerince dükkanı temizlemek için çalışma başlatıldı.





Haber: Ö.YILMAZ