Nüfusu 10 binin altında olan belediyelerin yararlandıkları BELDES ödeneklerinin ilk kısmının bu ay sonuna kadar gelmesi beklenirken, Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, tüm ödeneği asfalt yapımında kullanacaklarını söyledi.

 

 Dokuz bin üç yüz iki nüfusu bulunan Cumayeri ilçemiz Belde Projesi dahilinde 163. 369 YTL ödenek alacak. Söz konusu ödeneğin nasıl değerlendirileceği ile ilgili olarak görüştüğümüz Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, ödeneğin tamamını asfalt için kullanacaklarını ve 10 kilometre asfalt yapmayı planladıklarını dile getirdi.

 

 Ödeneğinin gelmesi ile beraber satıh kaplama için gerekli malzemeleri alacaklarını belirten Koloğlu,  ‘Ardından asfalt yapmak üzere gerekli adımları atacağız’ dedi.

 

Diğer yandan ilçede önümüzdeki eğitim yılında 80 öğrenci ile faaliyete geçmesi planlanan meslek yüksek okulu için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Cumayeri Belediyesi hizmet binasının arkasında başlanan iki katlı binanın yapımı hızla sürüyor. Okulun donanımı için gereken yaklaşık 1 milyon YTL’nin kısa sürede tamamlanması umutları da artırıyor.