Engelli vatandaşların sokaklarda yaşadıkları zorluklara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Belediyelerden engellilerin hayatını kolaylaştırmak için daha kapsamlı çözümler üretmesi bekleniyor.Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan Aydın Akçift de Düzce sokaklarında karşılaştığı sıkıntıları Öncü Haber mikrofonuna anlattı.
"Şarj noktalarının üzeri kapatılsın"


Yüzde 100 engelli raporu olduğunu belirterek söze başlayan Akçift, sıkıntı ve taleplerini şöyle dile getirdi:
"Düzce şehir merkezinde elektrikli sandalyelerin şarj edildiği noktalar var. Ancak buraların üstü açık. Sandalyeleri şarja taktığımızda yağmur yağıyorsa yağmurun altında kalıyoruz, hava güneşli ise güneşin altında kalıyoruz. Ne güzel bebekli annelere emzirme odası yapmışlar. Bize de kapalı bir yer yapılırsa yağmurda ıslanmadan arabalarımızı şarj edebiliriz. Üstü kapalı olmadığı için yağmurlu havalarda dışarı çıkamıyoruz. Düzce Belediyesi'nden Büyük Camii önü ve Anıtpark Meydanı gibi şarj noktalarının üzerine korunmak için yer yapılmasını istiyoruz. Bu yapılırsa ne kadar güzel olur. Belediyenin bunlarla ilgilenmesini talep ediyorum."

"Otobüs duraklarına giremiyoruz"
Toplu ulaşım araçlarına binmek için duraklarda beklerken de sıkıntı yaşadıklarını aktaran Akçift, şöyle konuştu:
"Belediye otobüs duraklarına giremiyoruz. Oturma yerlerinde ve yan boşluklarda bekleyenler olduğu için durak dışında bekliyoruz. Düzce Belediyesi, sandalye kullanan engelliler için de yer ayarlarsa çok mutlu oluruz." HABER:C.ÜSTÜNER