Azmimilli Mahallesi Boyacı Sokak’ta Biz Büyük Bir Aileyiz Derneği’nin yardımlarıyla yaşamlarını sürdüren 85 yaşındaki Perihan Oflu ve 65 yaşındaki Resul Oflu çiftinin hayatı, mücadele ettikleri hastalıklar nedeniyle son yıllarda daha da zor hale geldi.

İşinin iyi olduğu yıllarda kimseyi geri çevirmezdi
Düzce’nin bir zamanlar en meşhur pastanelerinden olan Rüyam Pastanesi’nin sahibi olan ve girdiği ekonomik sıkıntılar nedeniyle işyerini kapatmak zorunda kalan Resul Oflu, işlerinin iyi olduğu yıllarda uzattığı yardım elini şimdi birçok yakınından göremez olmanın burukluğunu yaşıyor.

Bir değil birçok hastalıkla mücadele ediyorlar
Bir bacağını kangren olduğu için kaybeden ve sağ tarafı felçli olan Resul Oflu’yu şimdi de kör olma korkusu sardı. Geçirdiği hastalıklara bağlı olarak 10 yıl önce bir gözü göremez hale gelen Oflu’nun bir buçuk ay önce diğer gözünün de kapanması ailenin yaşamını daha kötüleştirdi.

Kemik erimesi rahatsızlığı olduğu için kırılan iki kalça kemiği iyileşmeyen ve elinde bastonuyla güçlükle yürümeye çalışan 85 yaşındaki Perihan Oflu, şimdi eşinin hem gözü hem de bacağı olmaya çalışıyor.

Belediye ve dernek sayesinde yiyecek sıkıntıları olmuyor
Bin 300 lira aylık alan yaşlı çiftin 550 lira olan kiralarından arta kalan para, yakıt ve faturalara gidince geri kalan küçücük meblağla geçinmek için çaba sarf ediyorlar.
Yaşlı çiftin evine Düzce Belediyesi tarafından sıcak yemek ve Biz Büyük Bir Aileyiz Derneği’nce de erzak yardımı yapılıyor.

Ameliyat için 12.5 bin TL gerekiyor
Başını sokacakları bir evleri olan ve her gün boğazlarından sıcak yemek geçen ailenin yardımseverlerden tek isteği Resul Oflu’nun 24 bin TL’ye mal olacak ameliyatı için maddi yardım… SGK 24 bin liralık ameliyat masrafının yarısını karşılıyor geriye kalan 12 bin 500 TL’lik maddi açıkları yüzünden Resul Oflu ameliyat masasına yatamıyor.

“Eşimin gözü görmüyor, ayağı yetmiyor”
Kemik erimesi yüzünden ayakları moraran 85 yaşındaki Perihan Oflu yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Perihan Oflu, “Kemik erimem var, bacak kemiklerim hep kırıldı. Bize 4-5 senedir Biz Büyük Bir Aileyiz Derneği bakıyor. İlacımızı alamıyor, faturalarımızı ödeyemiyoruz. Eşimin gözü görmüyor, ayağı yetmiyor. Ben de aynı şekilde rahatsızım. İsmail Beyler olmasa biz kaldık.” diye konuştu.

“Çok değerli bir işadamıydı… Gözlerinin görmesi için duyuruda bulunuyorum”
Biz Büyük Bir Aileyiz Derneği Başkanı İsmail Yıldız ise bağışta bulunmak isteyen yardımseverlere seslendi. Yıldız, “Bu Resul amcamız Düzce’nin en eski esnaflarından, her türlü fakirin elinden tutan, durumu bozuk işadamlarına yardım eden çok değerli bir işadamıydı. Her şey biz insanlar için. Resul amcamızın gözlerinin görmesi için değerli dostlarımdan duyuruda bulunuyorum. Herkes değerlerine sahip çıksın. Ameliyat parasının yarısını devlet karşılıyor. Yarısını da sizlerden bekliyorum.” dedi.

Devlete yük olmamak adına huzurevine yerleşmeyi kabul etmeyen Resul ve Perihan Oflu çiftinin tek isteği hastalıklarından kurtulmak.