Merkeze bağlı Gürcü Asar Köyü, yıllardır taş ocağından malzeme taşıyan kamyonların çıkardığı tozdan dertli. Yaz aylarında iyice rahatsızlık veren yolda, köylülerde bıçak kemiğe dayandı. Yolu kapatan köy sakinleri, toplanarak eylem yaptı.

Halkımız burada rezil!

Köy sakinleri, “Bizim sıkıntımız yol. Taşocağı kamyonları nedeniyle her gün, toz, çamurla boğuşuyoruz. Halkımız burada rezil. Fındık bahçelerimiz toz içinde. Tozdan fındık alamıyoruz. 3-5 yıldır bu sorunlar çözülmedi. Yolu başka yerden vereceklerdi, verilmedi. Bugün olacak, yarın olacak derken bu iş bu noktaya geldi. Asfalt olsa en azından toz olmaz.” diye konuştu.

Oyalanıyoruz, atlatılıyoruz!  

Yazın tozla, kışın çamurla boğuşan köy sakinleri, yetkili kurumlara defalarca gitmelerine karşın sonuç alamadıklarını dile getirdi.

Vatandaşlar, “Bu taş ocağı buraya kurulduğundan beri biz uğraş veriyoruz. Valilik olsun, özel idare olsun, muhtarlarımız köy heyetimiz sürekli gidiyor ama oyalanıyoruz, atlatılıyoruz. ‘Bugün olacak yarın olacak’ diye kandırıyorlar. Bu işler parayla mı çözülüyor? Valilik, özel idare olsun hepsi parayla mı çözülüyor?” dedi.

Bazı köy sakinleri de taşocağı sahiplerine ateş püskürdü.Merkez ilçe Jandarma Komutanı Üst teğmen Bahadır Karadağ, Cuma gününe kadar yetkili kurumlarla görüşerek sorunlarını çözmeye çalışacağını söyledi. Üst Teğmen’in ikna çabaları sonuç verdi ve köylüler eylemi bıraktı.

Vali incelemişti

Öte yandan geçtiğimiz yıl köylerindeki taş ocağından malzeme taşıyan kamyonların bozduğu yol nedeniyle, köylüler Düzce Valiliğine gelerek eylem yapmak istemişler, daha sonra köy muhtarı ve bir temsilci Vali Ali Fidan ile görüşmüştü. Köylüler kışın çamurdan, yazın tozdan kurtulamadıklarını dile getirerek çaresiz kaldıklarını ifade etmişlerdi. Bunun üzerine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muharrem Tozan ve Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Çalışkan ile Gürcü Asar Köyüne giden Vali Ali Fidan köylülerle görüşmüştü. Heyet, köydeki taş ocağını ve bozuk yolu inceleyerek, alternatif yol planlamasını kararlaştırmıştı.

Haber;S.KAŞKIR