Kalkınma Bakanlığı, Düzce Belediyesi, Düzce İl Özel İdaresi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) katkılarıyla oluşturulan “Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor Projesi” ile “Doğu Marmara Antik Kent Projesi”nin tanıtım toplantısı bugün Düzce Belediyesi Konuralp Sosyal Tesisleri'nde yapıldı. “Konuralp Projeleri” konuşulduğu toplantının ilk oturumuna başkanlık eden Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Konuralp'e büyük bir müze kazandırılacağını açıkladı.
"BÜYÜK BİR MÜZE KAZANDIRILACAK"

Başkan Keleş, şöyle konuştu: "Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor Projesi ile birlikte bir karar verdik. Konuralp’te merkezi bir alana büyük bir müze kazandıracağız. Açık alanlarda arkeolojik parklardan oluşacak. Konuralp’te çıkan bütün bulguları, bugüne kadar dışarıya çıkmış olanlar da dahil hepsini Konuralp merkezde sergileyeceğiz. Bu bölgenin kültürel yapısını sergileyebileceğimiz şehir müzesi de kazandıracağız.”

"İSTEMEDİĞİNİZ BİR ŞEYİ ASLA DAYATMAYIZ"

Konuralp’in dünya turizmine açılması gerektiğini vurgulayan Keleş, bu amaçla çalışmaların hızlanacağını söyledi.  Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, şunları kaydetti: “Konuralp’in dünyada bilinirliğinin artması için çalışmalar hızlanarak, katlanarak devam edecek. Bu çalışmalar yapılırken önem verdiğimiz konu, Konuralp halkına ve beklentilerine asla zarar vermemek. Halkın istemediği, beklemediği ve 'Yapılmasın' dediği hiçbir şey yapılmayacak. Bundan kimsenin endişesi olmasın.

Sizin istemediğiniz bir şeyi asla dayatmayız. Bütün derdimiz, Konuralp’e gelen turist sayısı artsın, Konuralp’teki insanların gelir seviyesi, yaşam kalitesi yükselsin, daha yaşanabilir cennet köşelerinden biri olsun."
Daha sonra sözü Düzce İl Özel İdaresi adına Genel Sekreter Muharrem Tozan aldı ve Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor Projesi'nin Düzce için öneminde bahsetti. Toplantı bilgilendirme paneli ile devam etti.

Haber; C.ÜSTÜNER