Düzce’de sayıları gittikçe artan başıboş sokak köpeklerinin neden olduğu tedirginlik gün geçtikçe büyürken vatandaşlar sokakta yürürken kendilerini korkuya sevk neden durumla ilgili yetkililerin harekete geçmemesine tepki gösteriyor.

Talimat devletin zirvesinden

Bir yandan hayvanlar sokaklarda hak etmedikleri bir yaşama mahkûm edilirken bir yandan da her yeni günde yeni bir köpek saldırısı haberi geliyor. Hal böyleyken sokak hayvanları konusunda devletin zirvesinden belediye başkanlarına talimat geldi.

‘Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil barınak’

Düzce’den de 5 belediye başkanının katıldığı "Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Maalesef medyada sık sık çocuklara saldıran başıboş köpeklerin yol açtığı facialarla ilgili üzüntü verici haberlere rastlıyoruz. Öncelikle sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız.” dedi.

‘Barınaklar kurun’

Erdoğan, “Şimdi ben buradan birinci derecede büyük şehirlerimiz olmak üzere tüm belediye başkanlarıma sesleniyorum. Sahipsiz hayvanlar için lütfen sıcak ve güvenli barınaklar kurarak gıda artıklarından hayvan maması üretimini teşvik ederek pek çok gönül kazanabiliriz, gönül kazanabilirsiniz.” diyerek belediye başkanlarına talimat verdi.

‘Hayvanlara da sorumluluğumuz var’

Mevcut durumu ne vatandaşların ne de hayvanların hak etmediğine vurgu yapan Erdoğan, “Böylece hem vatandaşlarımızın sahipsiz hayvanların yol açacağı tehditlerden kurtulmasını sağlamış hem de kendisi de bir can olan hayvanlara karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz." diye konuştu.

Gözler Düzce’deki başkanlarda

Cumhurbaşkanının bu talimatını aynı salonda takip eden Düzce’deki AK Partili belediye başkanlarının ise adım atıp atmayacağı ise bilinmiyor.