72 yaşındaki Abdullah Demirtaş, 4 yıl önce kanserden kaybettiği eşine o dönem gereken ilginin gösterilmediğini öne sürdüğü üniversite hastanesine bu kez kendi rahatsızlığı için gitti. Yine aynı muameleyle karşılaştığını iddia eden yaşlı adam, “Bir kez daha ilgisizlik yaşayınca artık bunu herkes bilsin istedim.” diyerek şikayetini anlattı.

Üniversite hastanesi azrailden kötü

4 yıl önce rahatsızlanan eşini Üniversite Hastanesi'ne götürdüğünü söyleyen Abdullah Demirtaş,“Her gittiğimizde “Eşinin bir şeyi yok” diyerek gönderdiler. Kadın inliyor. İlgilenmediler.” iddiasında bulundu. Bunun üzerine eşini Hayri Sivrikaya Hastanesi'ne götürdüğünü belirten Abdullah Demirtaş, “Eşime Sivrikaya Hastanesi'nde “bağırsak kanseri” teşhisi konuldu. Ameliyata alındı. Ameliyatın ardından bu hastanede tedavi için gereken her şeyin yapıldığı, üniversite hastanesine tedavinin devam edebileceği söylendi. Üniversiteye gittiğimizde bu sefer de “Yoğun bakım dolu, yatıracak yerimiz yok” sözleriyle karşılaştık.” dedi.

Eşinin hastalığının üniversite hastanesinde erken teşhis edilmemesinden dolayı ilerlediğini söyleyen ve bu duruma isyan eden Demirtaş, “Benim hanım öldü, bu üniversite azrailden kötü. Hep “Yok bir şeyi” dediler. Kanser olduğunu teşhis etselerdi, bir çaresini bulurduk. Belki de eşim şuan hayatta olurdu.“ diye konuştu.

Doktor hastaya moral vermeli

Eşinin ölümünden 4 yıl sonra, bu kez kendisi için Üniversite Hastanesi'ne giden Abdullah Demirtaş, ikinci kez mağdur olduğunu söyledi. Ağzından kan geldiği için hastanenin yolunu tutan yaşlı adam, Kulak-Burun-Boğaz bölümünden sıra aldı ancak dalgınlıkla sırasını kaçırdı. Kendi sırasının geçtiğini farkedince doktorun yanına giren Demirtaş, yüksek sesle azarlanarak dışarı çıkartıldığını iddia etti. Bunun üzerine hastane yönetimiyle görüşen yaşlı adama içeri alınacağı söylendi ancak geçen sürede muayene odasına alınmadı.

Doktorların hastaları tersleyerek bağırmasından ve ilgisizliğinden yakınan Demirtaş, “Ben yaşlı bir adamım, böyle davranılmaz hastaya. Doktor dediğin hastaya moral olmalı. Doktorlar hastalara ilgi göstersin. Ben zaten bittim de artık halk mağdur olmasın.” dedi.

Kantin çok pahalı

Üniversite Hastanesi'ndeki ilgisizliğin yanı sıra hastane kantinin de fiyatların çok pahalı olmasından yakınan Demirtaş, “Hastaneye gittiğimizde karnımız acıksa bir pide 6 lira. Fiyatlat çok pahalı. Buna da bir düzen getirilmedi.” diye sitem etti.

Başbakan'a dilekçe yazdı

Yaşadıkları nedeniyle, Başbakan'a dilekçe yazdığını söyleyen Abdullah Demirtaş, “Bir çok şeyi düzelttiklerini söylüyorlar, Başbakan'a da yazdım, daha burada düzeltecek çok şey var” dedi.

Oldukça mağdur olduğunu dile getiren Demirtaş, vatandaşların daha fazla mağdur olmaması için bu duruma bir çare bulunmasını istedi.

 

Haber; F.YAVUZ