24 Haziran’daki seçimler öncesi Düzce İl Genel Meclisi son kez olağanüstü gündemle toplandı. Düzce’de yapılacak çeşitli projelerin görüşüldüğü toplantının ana gündem maddesini ise Kalıcı Konutlar Bölgesi’nde kurulacak ‘Bilim Merkezi’ oluşturdu.

Toplantıda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün girişimleri sonucunda Kalıcı Konutlar’a yapılması kararlaştırılan Düzce Bilim Merkezi için ödenek gerektiği vurgulandı. Konu görüşülmek için Plan ve Bütçe Komisyonu’na aktarılırken meclise verilen arada komisyon kararını verdi.

“Bu 25 milyonluk ödenek de üç yılı içinde bölümler halinde ödenecek.”
Karar öncesi açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Yardımcısı Selim Metin şu ifadelere yer verdi:

“İl Özel idaresi ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında Düzce’deki Kalıcı Konutlar’da bulunan güreş alanına 11 bin metre kare bilim merkezi yapılmasıyla ilgili protokol imzalandı. TÜBİTAK, 2018 yılı için 3 milyon 800 bin liralık bir para gönderdi. 25 milyon liralık masrafın tamamını da TÜBİTAK karşılayacak. Bu ödenek bize gönderilecek ve işin süresi de üç yıl. Bu merkezin yapımı yaklaşık üç yıl ve bu sürede bitirilecek. Bu 25 milyonluk ödenek de üç yılı içinde bölümler halinde ödenecek. Bu konuda ihalenin yapılması için karar alınması gerekiyor ve bu yüzden toplandık.”

“Komisyonumuzca uygun görülmüştür.”
Plan ve Bütçe Komisyonu’nun görüşmesinin ardından alınan kararla ilgili açıklamalarda bulunan Komisyon Üyesi Ömer Kenbil, şu şekilde konuştu:

“İl Genel Meclisi’nde komisyonumuza iletilen karar komisyonumuzca görüşülmüştür. İlimizde yapılacak olan bilim merkezine ait ihalenin yapılabilmesi ve yıllar itibariyle ödenmesi gereken 24 milyon 919 bin 235 lira 6 kuruşluk ödeneğin ihtiyaç olduğu, 3 milyon 818 bin 180 liranın bulunduğuna geri kalan 21 milyon 105 bin 55 lira 6 kuruşluk ödeneğin bölünerek 2019, 2020, 2021 yıllarında eşit miktarda ödeneğin tahsis edileceği hususu komisyonumuzca uygun görülmüştür. Bu talebin karara bağlanması için İl Genel Meclisi’ne sunulmasına karar verilmiştir.”

Konuşmaların ardından ihale yapılması kararı İl Genel Meclisi’ne oylamaya sunularak oy çokluğuyla karar verildi.

Haber: M.AYDIN