Bolu'yu ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bolu Valiliği ziyaretinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bolu'nun doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı'na 19 odalı dağ köşkü, 25 bungalov yapılması ve tüm bunlarla birlikte göl gazinosunun da özel işletmeye devredilmesi için geçtiğimiz 19 Aralık'ta belediye tarafından düzenlenen ancak gelen tepkiler üzerine iptal edilen ihale ile ilgili gelen soruyu cevaplandıran Bakan Eroğlu, ağaç kesmeden güzel mekanlar yapılmak istendiğinin altını çizdi.

"Ağaç kesmeden yapılacaktı"
Gölcük’te gölün su toplama alanına zarar verecek bir şeyler yapılmak istendiği yönünde yanlış bir kanı oluştuğuna işaret eden Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Halbuki öyle bir şey değil, bu istismar edildi. Özellikle orman evi dediğimiz şey ağaç kesmeden yapılacaktı. Ağaç kesmeden vatandaşların geleceği, oturacağı güzel mekanlar yapılmak isteniyordu. Belediyemiz bunu ihale edecekti. Bir plan vardı, bütün kurum ve kuruluşların görüşleri de alınmıştı. Ama "Ağaç kesilecek, orası mahvedilecek, Gölcük elden gidecek" gibi kasıtlı olarak bunu bazı gruplar ele aldı. Öyle bir şey yok. Biz ona müsaade etmiyoruz."

"İhale iptal edildi, görüşüp karar vereceğiz"
Gölcük'te hayata geçirilmek istenen projenin örneğine Spil Dağı ve Uludağ’da rastlanabileceğini kaydeden Eroğlu, "Orman köşkü deyince büyük bir şey zannettiler. Buna bungalov deniyor. Ben bu kelimeyi sevmediğim için orman köşkü demiştim. Köşk dediğimiz öyle bir köşk değil, iki odalı içinde tuvaleti olan küçük evlerdir. Dünyada bu her yerde var bizim de yapacağımız buydu. Şimdi belediyemiz onu iptal etti. Birlikte görüşüp karar vereceğiz. Bir tek ağacın kesilmesi söz konusu değil. Biz oradaki gölün etrafındaki baskıyı biraz olsun dışarı almak istedik. "Ağaçlar kesilecek,  muazzam köşkler yapılacak" diye bir şey yok. Yapılacak şey kır evi, yabancı dilde de bungalov.” dedi.

Haber: C. ÜSTÜNER