Düzce’de bu sabah saatlerinden itibaren devam eden yağış Bahçeköy’deki bazı evleri vurdu. İSKİ'nin Melen Çayı'ndaki çalışmaları Merkeze bağlı Bahçeköy halkınınım zor durumda kalmasına neden oldu. Melen Çayı kenarını taşlarla ören ve köy içinden Melen’e akan su yollarının önünü kapatan İSKİ'nin dere ıslah çalışması köydeki evlerin su basmasına sebep oldu. Köy halkı yağan yağmurda köy içinden dereye akan küçük su kanallarının kapatıldığı için suyun dereye akış yolu kalmadığını bu sebepten dolayı dere kenarında yaşayan evlerin su baskınına uğradığını söylediler.

 


Bahçeköy halkından Osman Çetin ve Hilmi Çetin'de İSKİ'nin dere ıslah çalışmaları sonucu mağdur olan ailelerden biri. Yağan her yağmurda evlerinin su baskınına uğradığını söyleyen Osman Çetin 2 sefer dilekçe yazıldığını ancak kimsenin sorunla ilgilenmediğini söyledi. Evlerinin yanından suyun akması için kanal açıldığını ancak dereye bağlantı sağlanmadığı için bütün suyun evlerinin bahçesinde toplandığını ifade etti.

 

 

Evlerine giriş çıkışın mümkün olmadığını ifade eden Osman Çetin her yağmurda aynı sorun ile karşı karşıya kaldıklarını dava açacağını belirtti.

 

 

Bahçeköy dışında Cumayeri Dokuz Değirmen Köyünde de Melen Çayının taşması sonucu bir çok evi su bastı. Evlerin bahçelerinde bulunan kışlık odunlar sel sularına kapıldı. Özel İdare ekipleri ve Jandarma ekipleri köyde güvenlik önlemlerini arttırdı. Düzce Akçakoca yolu D-655 ve D-100 Olimpiyat mevkiinde su birikintileri sürücüler için tehlikeye neden olurken belediye ekipleri suların tahliyesi için çalışma başlattı.

 

 


Kalıcı konutlarda da birçok ev su baskını ile karşı karşıya kaldı. Aralıksız yağan yağmur konusunda uyarılarda bulunan yetkililer vatandaşların dikkatli olması ve önlem almalarını istedi.

 

 

Haber; M.YILMAZ